Popovú speváčku v sobotu prepustili po vyše 24 hodinách strávených na pozorovaniach v nemocnici Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles. Podľa lekárov je momentálne v stave, kedy už nehrozí, že by sa mohla pokúsiť siahnuť na svoj život.

Britney v nemocnici pobudla od štvrtka večera na oddelení známom ako "5150 alert", ktorého úlohou je starostlivosť o psychicky labilných pacientov so samovražednými sklonmi. Na tomto oddelení môže pacient stráviť až 72 hodín, lekári sa však zrejme usúdili, že 25-ročná speváčka je mimo ohrozenia života a tak ju v sobotu ráno predčasne prepustili.

Jediným členom rodiny, ktorého novinári počas jej pobytu videli vchádzať do nemocnice bol jej otec Jamie Spears. Jej ex-manžel Kevin Federline bol taktiež videný v nemocnici, no údajne bolo jediným cieľom jeho návštevy skontrolovať či sú v poriadku jeho deti.

Britney Spears bola do nemocnice odvezená po dramatických udalostiach štvrtkového večera. Nepríjemnosti začali po tom, ako o 19:00 prišiel asistent Kevina Federlinea zobrať 2-ročného Jaydena Jamesa, ktorého povolená návšteva u matky sa už dávno skončila, naspäť k otcovi. O 20:30 už bola na mieste polícia, ktorá začala riešiť spor s Britney, ktorá dieťa nechcela vydať. Kevinov právnik Vincent Kaplan dorazil na miesto o niekoľko minút neskôr ako polícia.

Okolo 22:00 správy o incidente prenikli k novinárom, ktorí sa začali zbiehať okolo panského sídla Britney a dokonca nad domom začala lietať helikoptéra. O 23:00 musela prísť na miesto rýchla zdravotná pomoc, ktorá odviezla speváčku v hystérii a údajne pod vplyvom omamných látok na kliniku.

Následkom incidentu a najmä z dôvodu speváčkinho porušenia pravidiel odovzdania synov po skončení povolenej návštevy sa v piatok bez jej účasti uskutočnilo bleskové súdne pojednávanie, na ktorom sa rozhodlo o tom, že Britney Spears až do odvolania stráca právo na pravidelné stretnutia so svojimi synmi.

Speváčka v októbri stratila právo na sústavnú starostlivosť o synov, keď súd ako hlavný dôvod uviedol jej "návyk" pravidelného užívania drog. Napriek rozhodnutiu o pridelení detí otcovi Kevinovi Federlineovi však mala Britney povolené dve denné návštevy detí týždenne. Zároveň mohli u nej synovia pobudnúť každý týždeň jednu noc.

Ďalšie pojednávanie, na ktorom sa opätovne prehodnotí možnosť stretávania speváčky s deťmi, sa uskutoční 14. januára. Pri posledných súdnych termínoch mala Britney vo zvyku buď meškať alebo vôbec neprísť, no tento krát už ide do tuhého. So speváčkou však zjavne nie je všetko v poriadku, čo cez víkend potvrdil aj "Dr. Phil" McGraw - uznávaný psychológ zo známej televíznej talkšou.

Ten sa v sobotu spoločne s rodinou Britney Spears zúčastnil prepustenia speváčky z nemocnice a následne o jej stave pre médiá prehlásil, že je "presvedčený viac než kedykoľvek predtým, že má naliehavú potrebu medickej a psychologickej starostlivosti".

Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au