Najbohatší raper na svete Jay-Z údajne svoj post prezidenta vydavateľstva Def Jam opustil, pretože chcel viac peňazí. Údajne totiž zarábal väčší balík na svojej hudbe, ako dostával za časovo náročnú prácu prezidenta Def Jamu a preto sa rozhodol svoj prestížny post opustiť.

Podľa všetkého bude Jay-Z teraz venovať svoju pozornosť ďalším podnikateľským aktivitám nielen v oblasti hudby. Okrem toho, že plánuje otvoriť niekoľko nových nočných klubov sa údajne pohráva aj s myšlienkou vlastného luxusného hotela.

Zdroj blízky raperovi pre denník New York Post prezradil: "Jay jednoducho už nemal čas byť prezidentom Def Jamu. Nevynášalo mu to toľko peňazí ako jeho ostatné projekty. Zarába oveľa viac ako aktívny hudobník a podnikateľ. Momentálne sa zameriava na otváranie ďalších klubov a tie by mali rozšíriť jeho sieť 40/40 clubs, ktoré už má v New Yorku a v New Jersey."

"V Las Vegas otvoril nový podnik 31. decembra 2007 a ďalšie by mali nasledovať v Los Angeles, Miami, Chicagu, Londýne a v Houstone. Taktiež hľadá vhodný priestor na hotel v New Yorku. Chce si otvoriť elegantný boutique hotel s názvom The Jay."

38-ročná hip-hopová hviezda sa však nemieni vzdať svojho postavenia "kráľa hip-hopu". Údajne v súčasnosti so spoločnosťou Apple rokuje o možnom podpísaní lukratívnej zmluvy, ktorá by z neho spravila šéfa hip-hopovej divízie iTunes. A vzhľadom k tomu, že sa ťažisko predaja hudby postupne presúva z klasických nosičov na digitálny trh, v ktorom má iTunes momentálne dominantné postavenie, je to pre tohto hip-hopového magnáta geniálna voľba.

Jay-Z bol v minulý rok podľa časopisu Forbes druhým najlepšie zarábajúcim hudobníkom na svete s ročným zárobkom 83 miliónov dolárov (takmer 1,9 miliardy korún). Okrem hudobných klubov patrí medzi jeho významné podnikateľské aktivity aj vlastníctvo podielu v basketbalovom klube New Jersey Nets. Svoju módnu značku Rocawear minulý rok predal za 204 miliónov dolárov (takmer 4,7 miliardy korún).

Zdroj: Music-news.com