Britská rocková kapela Coldplay, ktorá je známa hlavne svojimi silnými melódiami a kvalitnými textami zvažuje, že v blízkej budúcnosti opustí hudobné vydavateľstvo EMI Records.

Skupina, ktorej frontman Chris Martin je ženatý s herečkou Gwyneth Paltrow, je pripravená nasledovať kroky Sira Paula McCartneyho a skupiny Radiohead tým, že s hudobným vydavateľstvom EMI pretrhnú všetky putá.

Malo by sa tak stať v máji, keď má skupina vydať svoj štvrtý štúdiový album pod názvom 'Prospekt' a zároveň aj predposledný album, ktorý jej zostáva k naplneniu zmluvy s EMI. Potom už len EMI vydá ich album najväčších hitov a ďalej im nič nebude brániť v odchode z vydavateľstva.

Zdroj blízky skupine povedal: "Momentálne je v nahrávacom priemysle veľa neistoty. Chlapci budú pravdepodobne už čoskoro hľadať nové vydavateľstvo. Dokonca zvažujú, že by si dali chvíľu oddych od hudby a počkajú ako sa situácia vyvinie."

Štvorčlenná skupina má ešte v pláne vydať pod značkou EMI jeden svoj album, aby tak naplnili zmluvu s týmto vydavateľstvom. Malo by sa jednať o album, ktorý bude zahrňovať zbierku ich najväčších hitov a vyjsť by mal v roku 2009.

Potom ako EMI stratili svoje najväčšie hviezdy v podobe legendy Beatles Paula McCartneyho a Radiohead, znížili svoje náklady, keď prepustili časť svojich zamestnancov. Dokonca sa začali objavovať už aj špekulácie o ohrozenej budúcej existencii tohto vydavateľstva, ktoré roky patrilo do štvorice najsilnejších hráčov v hudobnom priemysle.

Jeden zo zamestnancov vydavateľstva pre britský denník Daily Star povedal: "Vedenie sa nechystá nahrádzať nikoho z prepustených zamestnancov novými ľuďmi. Vyzerá to tak, ako keby firma krachovala a nikto nevie, čo bude ďalej..."

Zdroj : music-news.com