Po tom, ako britské vydavateľstvo EMI začali opúšťať najvýznamnejší umelci (Radiohead, Paul McCartney a najnovšie o odchode z EMI uvažujú aj Coldplay), odchádza i jeden z jeho čelných predstaviteľov. Spoločnosť oznámila odchod svojho šéfa Tonyho Wadswortha, ktorý vo vydavateľstve pôsobil 26 rokov.

Tony Wadsworth pôsobil ako predseda predstavenstva a zároveň generálny riaditeľ britskej a írskej divízie vydavateľstva EMI od roku 2002. Celkovo v spoločnosti strávil viac času ako väčšina ostatných zamestnancov a podieľal sa na podpísaní s zmlúv niektorými z najväčších hudobných hviezd vrátane kapiel Radiohead, Blur a Coldplay.

Údajným dôvodom odchodu Wadswortha z funkcie boli nezhody s predstaviteľmi spoločnosti Terra Firma, ktorá je od leta novým súkromným vlastníkom vydavateľstva. Tí boli s jeho konzervatívnym prístupom nespokojní a jeho odchod je údajne "súčasťou pokračujúcej reštrukturalizácie EMI Music".

Ďalšie radikálne kroky, ktoré Terra Firma plánuje v rámci reštrukturalizácie uskutočniť budú ohlásené o niekoľko dní. Spoločnosť už zmenšila rozpočet na podpisovanie zmlúv s novými kapelami a na marketing. Zároveň plánujú výrazne znížiť súčasný počet 5500 zamestnancov. Hromadné prepúšťanie radových zamestnancov by sa malo dotknúť najmä predimenzovaného marketingu a administratívy jednotlivých vydavateľstiev, ktoré sú súčasťou EMI Group.

Zdroj: Nme.com, Ft.com, wikipedia.org