V sobotu 19. januára 2008 sa v bratislavskom Elame uskutoční už tretie pokračovanie akcie s názvom Beat Right #3. Tešiť sa môžete na dva parkety s elektronickou hudbou ale aj dva otvorené bary. Na prvom parkete si prídu na chuť priaznivci drum'n'bassu a na druhom milovníci trošku kľudnejšej hudby s rovnými beatmi. Cena zostáva stále ľudových 49 Sk.

Lámaný beat (drum'n'bass, ragga jungle) zahrajú rezidenti akcie Iwo, Mar Bre a Bliss z digitalinside crew. Ako vždy si zavolali na pomoc hostí a tento krát netradičných, ale o to cennejších, ragga jungle DJov Wirusa a Bugana (obidvaja zo selector crew). Tento štýl na Slovensku nehráva veľa ľudí, takže je sa na čo tešiť.

Na druhom parkete si rezidenti akcie DJ Tekk (l33th4x0r.sk / digitalinside.sk) a DJ Nisiru (afera.sk) prizvali dja z Čiech – Archville (l33th4x0r.cz), ktorý sa predstaví so svojím liveactom. Svoj pohľad na elektronickú tanečnú hudbu predstavia aj slovenskí DJi Jules J (djt project) a Electrode, ktorý podobne ako Archville, bude drtiť na živo. Zo začiatku sa bude hrať minimal, ktorý cez house prejde až do techna.

V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať profily pozvaných hostí:

DJa menom Bugan mnohí poznajú ako priekopníka ragga junglu na slovenskej scéne. Jeho sety sú originálne a prekvapivé ako dobre napísaný román, plne odrážajúce výnimočný vkus a cit pre tanečnú hudbu. Prvý krát sa zjavil na scéne v roku 2001, bok po boku Larryho a Bisleyho na drum'n'bassovej akcii v legendárnom Klube 22. Výraznejšie sme si mohli jeho meno všimnúť v roku 2002, kedy sa prebojoval do finále Jim Beam Wanted! a odvtedy o ňom počuť stále častejšie. Bol rezidentom viacerých drum'n'bassovo ladených nocí a svoje umenie prezentoval po vačšine slovenských kluboch, medzi inými aj v Dune, Subclube a No.3, no zahral si dokonca aj vo viedenskom Flexe (spolu s Wicked Squad). Jeho hudobný výber bol vždy ovplyvňovaný oldskool-om, reggae a junglom. V počiatkoch sa orientoval hlavne na drum'n'bass, kedže zohnať platne z minoritných subžánrov nebolo jednoduché. To sa zmenilo po jeho objavení sily internetových obchodov.
Buganové mixované sety si môžete s radosťou stiahnuť a vypočuť z týchto odkazov:
Bugan – Jamaica : http://www.selector.sk/music/Bugan%20-%20Jamaica.mp3
Bugan - Rasta : http://www.selector.sk/music/Bugan%20-%20Rasta.mp3

DJ Wiruz posledných sedem rokov svojho života zasvätil lámaným beatom, či už ako poslucháč a DJ, alebo ako redaktor hudobného e-zinu. Prvýkrát sa do histórie slovenského drum'n'bassu zapísal v roku 2001, kedy spolu s webdizajnérom MarMar-om (A2 Booking) spustili 22. januára web Dnb.sk. Po dvoch rokoch tento zabehnutý projekt opustil a priblížil sa k drum'n'bassu ešte viac vďaka mixovaniu s láskavou pomocou a silnými nervami DJ Bugan-a. Nikdy neholdoval mainstreamu, čo bolo poznať aj na jeho hudobnom výbere. V počiatkoch bol ovplyvnený tvorbou Technical Itch-a, Dylan-a, Evol Intenta a Rawthanga, neskôr ubral na sile, ale pridal na lámaní a zakotvil v ragga-junglovo orientovanom Selector Crew. Nepovažuje sa za výnimočného alebo mimoriadne talentovaného DJa, jednoducho žije touto hudbou a rád ju ďalej posúva publiku. Jeho potulky po slovenských akciách mu spríjemňujú tracky producentov ako DJ K, General Malice, Capital J, Tester, Jackie Murda, Roughcut, Serial Killaz, Congo Natty ci Heretic.

Archvile sa po prvýkrát stretol s elektronickou hudbou v roku 1996. Ovplyvnený vtedajšou house a tech-house scénou zo severomoravských klubov začal už v tom istom roku s vlastnou produkciou a hraním. Postupne sa "Archie" vyprofiloval a čoraz viac sa venoval technu. Po príchode do Brna v roku 2004 sa jeho hudba posunula zase o niekoľko krokov ďalej a na vlnách electra a minimalu pokračovali i jeho mixy a produkcia. Dnes jeho live sety tvoria pestrú zmes niekoľkých štýlov, najmä techna, tech-housu a minimalu. Medzi jeho obľúbených producentov patria Extrawelt, Phil Kieran, Adam Beyer, Deetron, Pig & Dan a ďalší. Typickým znakom jeho setov je ich dôkladná kompozícia, vďaka ktorej dokáže Archville vždy vytvoriť originálnu atmosféru.

Electrode je minimal techno DJ a producent zo Senca. Mohli ste možnost ho počuť na Rádiu FM, na posledných troch ročníkoch seneckého festivalu Double X, na akciách TechPack 2 a 3 v nitrianskej Starej Pekárni, alebo na nespočetnom množstve menších lokálnych akcií. Medzi jeho úspechy na producentskom poli patrí tretie miesto v sútaži XMAGu Do A Remix, kde sa dostal medzi najlepších z asi 60tich remixov (Electrodov remix si môžete vypocut na jeho Myspace). Momentálne sa venuje oživovaniu klubového života v Senci, kde organizuje pravidelné piatkové akcie zamerané na elektronickú tanečnú hudbu. Viac (nielen) o nich môžete nájst aj na domovskej stánke zoskupenia seneckých producentov Trubice.sk.

Jules J je minimal, house a tech-house dj, ktorý sa venuje produkcii hudby už od svojej skorej mladosti. Čisto tanečný housový štýl mu učaroval až neskôr, ked sa spoznal so známym slovenským DJom Tlamom, s ktorým sa spoločne podieľa na produkcii housovej hudby v zoskupení DJT Project. Hudba tohto projektu sa hráva už dlhšiu dobu aj na známych slovenských rádiach ako je Fun Rádio alebo Rádio_FM. Dokonca sa tomuto zoskupeniu podarilo natočiť aj videoklip a nasadiť ho v hitparáde na TV Markíza v hitparáde Music One, kde sa pieseň umiestnila na 3. mieste. Ďalej sa tento DJ, producent nachádza aj v zoskupení FunkyShitMafia, ktoré tvoria aj jeho veľmi dobrí kamaráti a takisto DJs a producenti DJ Nisiru a DJ Funkatron. V súčasnosti preferuje štýl minimal techna, ktorý hrávajú Paco Osuna, Adam Beyer a Richie Hawtin.

Zdroj: Organizátor