V kinách vo Veľkej Británii si budú môcť priaznivci rock'n'rollu už od apríla pozrieť nový film Martina Scorseseho o svetoznámych The Rolling Stones. Filmovú novinku pripravili aj U2 a to nie hocijakú. Premiéra ich digitálneho 3D záznamu koncertu sa uskutoční vo februári.

Film 'Shine a Light', ktorého názov pochádza z názvu staručkej gospelovej skladby The Rolling Stones, vznikol počas dvoch nocí na jeseň roku 2006 v newyorskom Beacon Theatre. Dokument Martina Scorseseho bude obsahovať zábery zo zákulisia koncertov a života kapely, unikátne archívne zábery a aktuálne rozhovory s členmi kapely. Vo filme sa objavia i ďalší hudobníci ako bluesman Buddy Guy, rocker Jack White z dua White Stripes a popová hviezda Christina Aguilera.

Írska kapela U2 plánuje vydať svoj prvý 3D film s jednoduchým a výstižným názvom 'U2 3D'. Špeciálny digitálny záznam ich koncertu bol natočený v argentínskom Buenos Aires, kam zavítali počas turné Vertigo Tour v roku 2005. Premiéra tohto jedinečného filmu sa uskutoční 22. februára na filmovom festivale Sundance.

Zdroj: Nme.com, Music-news.com