Od vydania najpredávanejšieho albumu všetkých čias, pod ktorý sa podpísal pedofilnými škandálmi sprevádzaný černošský spevák uplynulo už celé štvrťstoročie. Už za necelé štyri týždne vychádza v špeciálnej edícii „Thriller – 25th Anniversary Edition“.

Nájdeme na ňom remixy takých hitov jako „The Girl Is Mine“ (pôvodne duet s Paul McCartneym), „Wanna Be Starting Something“, na ktorej spolupracoval Akon, „Beat It“ v podaní Fergie a v produkcii jej kolegu z Black Eyed Peas will.i.am-a, či nový remix „Billie Jean“ od Kanye Westa.

Špeciálne vydanie šiesteho sólového albumu bývalej detskej hviezdy bude obsahovať aj DVD s krátkymi filmami. Zaradená je aj nevydaná skladba z tohto obdobia, ktorá sa na pôvodnú LP platňu nedostala – „For All Time“.

„Thriller“ znamenal okrem komerčného megaúspechu (80 týždňov v americkej Top 10, z toho 37 na čele rebríčka) aj nástup novej módy v tanečných kluboch. Jackson prostredníctvom svojich klipov predstavil svetu nové krokové prvky – „robot“ a „moonwalk“. Znamenal aj 12 nominácií na Grammy a zápis do Guinessovej knihy rekordov jako najpredávanejší titul všetkých čias. Tento rekord nebol zatiaľ nikým prekonaný.

Dnes vám prinášame klip k singlu „Billy Jean“ v pôvodnej verzii. V čase svojej premiéry dostával do varu i mdlôb celé zástupy fanyniek a fanúšikov Michaela Jacksona. Vtedy ešte asi netušili, že o ďalších desať rokov bude ich idol stredobodom záujmu kvôli obvineniam zo zneužívania detí…



Peter Lehotský
Foto: SonyBMG