Vyšetrovanie predaja ilegálnych steroidov a iných podporných látok zrejme neprinesie nových fanúšikov pre Mary J. Blige, 50 Centa, Timbalanda a Wyclef Jeana.

Tieto štyri hviezdy súčasnej čiernej hudby sa totiž objavili na zozname osôb, ktoré mali v minulosti prevziať alebo užívať steroidy. Správa z vyšetrovania však nepotvrdila, že by porušili zákon. Vyšetrovanie sa totiž zameriava najmä na odhalenie lekárov, lekárnikov, zamestnancov zdravotníckych zariadení, ktorí tieto látky protizákonne predávajú verejnosti - či už športovcom, bežným ľuďom s nízkym egom a zdá sa, že aj hudobníkom.

Podľa denníka Times Union z mesta Albany sa úradníci vyšetrovaním snažia odhaliť takýchto dealerov prostredníctvom ich klientov, medzi ktorých by mali patriť aj spomínané hviezdy hip-hopu a R'n'B. Hovorca inštitúcie, ktorá prípad vyšetruje, však odmietol tieto mená potvrdiť či vyvrátiť.

Aj keď hudobníkom za užívanie steroidov nehrozia problémy so zákonom, účasť na vyšetrovaní tohto prípadu pre nich znamená negatívnu publicitu. Hovorca Mary J. Blige poskytol pre denník New York Daily News nasledovné vyjadrenie: "Mary J. Blige nikdy na podporu svojho vystúpenia nevzala ilegálne steroidy."

Zdroj: Nme.com