Známy hollywodsky herec a miláčik ženských sŕdc, Johnny Depp, sa nechal počuť, že by si rád zahral vo filme o Kráľovi popu. Reagoval tak na dohady o tom, že jeho charakter Willyho Wonku vo filme 'Charlie and the Chocolate Factory' bol inšpirovaný práve Michaelom.

"Už som počul reči, že som sa hral Willyho Wonku akoby to bol Michael Jackson, ale nie, to nebolo v mojom úmysle, aj keď je škoda, že ma to vtedy nenapadlo. Ešte stále je však čas na to, aby som ho hral. Mohol by sa znovu vrátiť ku svojím starým trikom a možno by o ňom vznikol televízny film." - povedal 44-ročný herec pre magazín BANG Showbiz.

Je pravda, že Michael chystá v tomto roku veľký comeback, no či sa vráti aj so svojimi "starými trikmi" je otázne. Možno bude mať viac starostí s udržaním svojho nosa na tvári a na tancovanie mu nezostane čas. V každom prípade Johnny Depp, či už si ho pamätáte ako Willyho Wonku, piráta Jacka Sparrowa alebo ako nožnicovorukého Edwarda, má na verné stvárnenie najlepších rokov popovej legendy skvelé predpoklady.

Podivnú rolu si slávny herec zahral aj v aktuálnom filme 'Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street' ("Sweeney Todd: Diabolský holič z Fleet Street", trailer). Vo filmovom muzikále Tima Burtona, ktorý je modernou verziou klasického filmového diela z roku 1936 a broadwayského divadelného muzikálu Stephena Sondheima, stvárňuje postavu Benjamina Barkera alias Sweeney Todda, ktorý sa po nespravodlivom odsúdení a rokoch v exile vracia do Londýna, aby pomstil smrť svojej ženy a vyslobodil svoju dcéru z rúk zlého sudcu Turpina. Otvára si holičstvo, kde s britvou a úsmevom na tvári ukončuje životy jedného zloducha za druhým.

Tak ako mu novinári prišili podobu Willyho Wonku s Michaelom Jacksonom, mu tento krát zalichotili tým, že jeho spev v muzikále prirovnali k Davidovi Bowiemu. Johnny Depp však takéto porovnania berie s rezervou: "Ani vo sne by ma nenapadlo pokúšať sa znieť ako David Bowie, lebo je to jeden z mojich hrdinov. Ale ak je tam nejaká podobnosť, nebolo to úmyselné. Beriem to ako pekný kompliment."

Zdroj: Music-news.com, Imdb.com, Sweeneytoddmovie.com