Bratislavská hudobná skupina Margot odohrá tento týždeň prvé dva koncerty v rámci chystaného promoturné k svojmu druhému albumu 'Mať tak krídla...!' Dnes večer bude koncert v pivárni Smerr v Žiline, zajtra sa kapela predstaví v Bristol Café v Bytči.

Mať tak krídla Tour 2008 je pripravované ako nie celkom súvislé, ale skôr obsiahle klubové turné, väčšina termínov sa prispôsobuje zvyklostiam, kedy sa v hudobných kluboch organizujú live koncerty. Prvé koncerty plánovaného turné budú akýmsi prológom turné, koncertovanie v hudobných kluboch po celom Slovensku bude potom pokračovať v apríli a máji.

Hosťom koncertov bude exsemifinalistka súťaže Slovensko hľadá SuperStar III Barbora Šulíková, s ktorou Margot nadviazali spoluprácu už dávnejšie. Na niektorých koncertoch bude mať Margot aj ďalších špeciálnych hostí, a to z kategórie uznávaných hudobníkov, na ich vystúpenia v rámci turné sa už teraz teší aj samotná kapela.

Na niektorých koncertoch zasa dostanú príležitosť ukázať sa ako predkapela viaceré začínajúce, ale ambiciózne mladé kapely. Na koncertoch v rámci turné chce Margot prezentovať vlastné skladby, najmä z nového CD 'Mať tak krídla...!', ale aj najúspešnejšie single z debutového albumu 'Bez obalu' a keďže kapela je známa aj perfektným zvládnutím svetovej "rockovej klasiky", pridá exhibične aj niečo z tohto repertoáru... AC/DC či queenovky v ženskom podaní, to sú osvedčené "tutovky".

Celkovo je Margot atraktívna kapela, aj keď už dávnejsie nie je len čisto dievčenská. Posty v rytmike (basa, bicie) uz zastávajú chalani, rockové gitary však stále ostali v ženských rukách a za mikrofónom je nesmierne všestranná speváčka Andrea Zimányiová.

Konkrétnejšie info o kapele Margot a o pripravovanom turné nájdete na stránkach Margot.sk a Myspace.com/margotsk.

Informácie pre Hudba.sk poskytla manažérka kapely Margot Ada Žigová.