Café restaurant 3ka na Štefánikovej ulici v Bratislave je už vyše dvoch mesiacov miestom pravidelných hudobných večerov. Okrem utorkov, ktoré patria bluesovej hudbe v podaní výborného harmonikára a speváka Ericha Boboša Procházku, a unplugged piatkov rôznych formácií, sú pre 3ka typické predovšetkým jazzové soboty.

Už túto sobotu 15. marca je pripravená pre milovníkov jazzu hudobná lahôdka, a síce jedinečný koncert jedného z najuznávanejších slovenských skladateľov a klavíristov, držiteľa Aurela, Pavla Bodnára. Ten si tentoraz pozval z USA svojho francúzskeho priateľa – gitaristu Philippa Lavoipierra a trúbkára a perkusionistu Borka Suchánka.

Jazz tu pokračuje opäť o dva týždne koncertom bratislavskej skupiny Flowline, v ktorej sa predstaví aj basgitarista Janko Lehotský ml. a s ním aj Michal Kuric, Juraj Schrantz, Peter Baláž a speváčka Andrea Balážová. V sobotu 5. apríla to bude opäť jazzový sviatok, a síce vystúpenie slovenskej jazzovej legendy, klavíristu Gabriela Jonáša, ktorého budú sprevádzať na kontrabas Juraj Kalász a na bicie Marián Ševčík.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Kamila Trávničková z agentúry Camille.