Modré hory, teda Bene, Lyrik a Marian Jaslovský, odštartujú svoju prvú koncertnú šnúru vo štvrtok 20. marca v trnavskom Artklube. "Zelený štvrtok tour" sa uskutoční aj počas dvoch víkendov – okrem Trnavy zavítajú do Starej Turej, Prievidze, Martina a Nových Zámkov. Na piatich koncertoch predstavia svoj debutový album, ktorý vydávajú koncom apríla vo vydavateľstve Slnko records.

Po úvodnom koncerte formácie Modré hory v Trnave, ktorý sa uskutoční už tento štvrtok, nasleduje v sobotu 22. marca spoločný koncert s Dharma Inc. v Starej Turej a v nedeľu 23. marca hrajú Modré hory v Prievidzi, kde hosťuje AD. Na budúci víkend "Zelený štvrtok tour" pokračuje spoločným koncertom so skupinou Foolk v piatok 28. marca v Martine a na záver Modré hory v sobotu 29. marca zavítajú do Nových Zámkov.

Modré Hory je názov spoločného projektu mladých slovenských básnikov, raperov, producentov, a hudobníkov. Vznikol v júni 2007, keď sa Lyrik (JSS, Sampler_FM) a Bene (Peťo Tázok) na náhodnom stretnutí zhodli v myšlienke urobiť nahrávky, ktoré v tajných snoch vždy túžili vytvoriť. Básne a texty vznikli rýchlo a spontánne - roky zrejúca tvorivá energia za krátke dva mesiace pomohla na svet takmer dvadsiatim pesničkám. Hudbu k textom dodali producenti a skupiny: Karaoke Tundra, Beyuz, Peko, Billy Hollywood, Moe a Foolk. Čestným predsedom združenia je hudobník Marian Jaslovský, ktorý hrá na dychové nástroje a stará sa aj o finálny mix skladieb.

Modré hory vydávajú na konci apríla svoj debutový album na nezávislej značke Slnko records, ktorá je domovom hudobníkov ako Longital, Živé kvety, Ján Boleslav Kladivo, Slide&Udu, Zuzana Homolová, Noise Cut, Tu v dome, Soňa Horňáková a Kolowrat. "Predskokanom" albumu je 'Dobré slohy' mixtape, ktorý je zadarmo k dispozícií na stránke www.artattack.sk/ajlavmjuzik. Mixtape obsahujúci aktuálny singel 'Apartman 24/7' si za mesiac od vydania stiahlo viac ako 3500 ľudí.

"Zelený štvrtok tour":

štvrtok 20. marec - Trnava, Artklub (+ DJ Spank, DJ Shakul)
sobota 22. marec - Stará Turá, Club 3 (+ Dharma Inc.)
nedeľa 23. marec - Prievidza - Diwadlo (+ AD)
piatok 28. marec - Martin, Museum (+ Foolk)
sobota 29. marec - Nové Zámky, Club No.3 (+ Naša masa, DJ Tretina, DJ Rewajnd)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko.