Modré hory sú na slovenskej hudobnej scéne ojedinelým zjavom. Bene, Lyrik a Marián Jaslovský dokazujú, že hip-hop sa dá tvoriť aj s poriadnou dávkou poézie. Pred vydaním albumu vyrážajú na svoje prvé slovenské turné, ktoré štartuje práve dnes. K už avizovaným koncertom pribudli nové dátumy, vrátane dátumu krstu ich debutého albumu.

Modré hory odštartujú svoje prvé koncertné turné už dnes večer o ôsmej v trnavskom Artklube. Okrem Modrých hôr sa o kvalitnú kultúru postarajú štýloví miestní diskotékari DJ Spank a DJ Shakul."Zelený štvrtok tour" pokračuje cez víkend – v sobotu nasleduje spoločný koncert s jazzrapovou skupinou Dharma Inc. v Starej Turej v Clube 3, v nedeľu hrajú Modré hory v Prievidzi v Diwadle, kde hosťuje AD.

Na budúci týždeň, v piatok 28. marca, vystúpia Modré Hory v Martine v bare Museum na spoločnom koncerte s nujazzovou skupinou Foolk. V sobotu 29. marca zavítajú do Nových Zámkov, kde sa predstavia v Clube No.3.

11. apríla budú Modré hory koncertovať aj v trenčianskom klube Lúč v rámci akcie Beat alchemy live. Svoj debutový album pokrstia 25. apríla v bratislavskom klube Hlava 22 na spoločnom koncerte so sesterskou kapelou Quasimondo. Napokon 26. apríla vystúpia v Metro klube v Šali spolu s Ideafatte.

Modré hory vydávajú na konci apríla svoj prvý album na nezávislej značke Slnko Records. Predskokanom albumu je 'Dobré slohy' mixtape, ktorý si môžete zdarma stiahnuť na www.artattack.sk/ajlavmjuzik.

Modré Hory - "Zelený štvrtok tour":

štvrtok 20. marec - Trnava, Artklub (+ DJ Spank, DJ Shakul)
sobota 22. marec - Stará Turá, Club 3 (+ Dharma Inc.)
nedeľa 23. marec - Prievidza - Diwadlo (+ AD)
piatok 28. marec - Martin, Museum (+ Foolk)
sobota 29. marec - Nové Zámky, Club No.3 (+ Naša masa, DJ Tretina, DJ Rewajnd)
piatok 11. apríl - Trenčín, Klub Lúč (+ DJ Effiks, DJ Profesor Zet)
piatok 25. apríl - Bratislava, Hlava 22 (+ Quasimondo)
sobota 26. apríl - Šaľa, Metro (+ Ideafatte)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko.