Nový singel bude mať názov 'Hope' a nachádza sa už na v poradí piatom štúdiovom albume s názvom Sleep Through The Static, ktorý sa stal číslom jedna v hudobných rebríčkov v Británii, USA a ďalších šiestich krajinách. Singel by sa mal na pulty obchodov dostať 14. apríla a vydá ho nakladateľstvo Brushfire/Island Records.

Z albumu Sleep Through The Static sa zatiaľ len v Británii predalo vyše 200 000 kópii a preto sa Jack rozhodol, že v lete absolvuje turné práve po Británii. Prvý koncert je na pláne 2. júla v londýnskom Hyde Parku, kde by Jacka mala podporiť aj kapela G Love & Special Sauce, spevák Mason Jennings a ďalší hudobníci, ktorých mená ešte neboli zverejnené.

Okrem tohto koncertu by chcel spevák uskutočniť ešte štyri a to konkrétne 3. júla v Birminghame, 5. a 6. júla v Newquay, Watergate Bay a šnúru by ukončil 7. júla v Manchestri.

Dejisko v Newquay je umiestnené na úžasnom vrcholku útesu, umiestnenom tak, že je vidieť zátoku Watergate, na pobreží North Cornwall. Pôvodne bol plánovaný len jeden koncert v Newquay, ale všetkých 10 000 lístkov sa rýchlo rozpredalo a tak organizátori pridali v tomto dejisku ešte jeden koncert.

Hudbu Jacka Johnsona ľudia milujú najmä kvôli tomu, že má jedinečný, akustický zvuk a z jeho hudby je cítiť destiláciu spevákovej povahy. Skromný, dobrosrdečný a hlavne vždy pokojný Jack, sa stal globálne úspešným aj napriek tomu, že svoju hudbu a koncerty nepropaguje bombastickými reklamami, alebo mediálnymi kampaňami.

Zdroj : music-news.com