Írska speváčka Róisín Murphy sa v posledných rokoch úspešne profiluje ako sólová umelkyňa, no na svoje hudobné korene v rámci formácie Moloko nazanevrela. V nedávnom rozhovore dokonca prezradila, že ak keď bol jej rozchod s Markom Brydonom, s ktorým Moloko v roku 1994 založili, veľmi bolestivý, stále zostávajú priateľmi.

34-ročná speváčka zo svojej strany nevylúčila ani možnosť návratu formácie Moloko na hudobnú scénu. "Nikdy by som nepovedala nikdy. Poznám sa, ak by som povedala 'Nie, už to nikdy neurobím znova', o päť, desať rokov neskôr by som to určite urobila a prišli by ste za mnou a hovorili by ste, 'Ach - povedala si predsa, že to nikdy neurobíš', takže vám nepoviem, že je to vylúčené." - odpovedala Róisín pre WENN na otázku, či sa niekedy so svojím bývalým partnerom dajú opäť dohromady pri hudobnej tvorbe.

Elektronické duo Moloko bolo na hudobnej scéne odrazom takmer desaťročného milostného vzťahu Róisín Murphy a Marka Brydona. Dvojica sa stretla v roku 1994, začali spolu chodiť a o rok neskôr vydali svoj debutový album 'Do You Like My Tight Sweater?'. Práve touto vetou - "Páči sa ti môj obtiahnutý sveter?" - údajne Róisín Marka oslovila a "zbalila" na jednej koktejl party.

Po vydaní ďalších albumov 'I Am Not a Doctor', 'Things to Make and Do' a 'Statues' a niekoľkých úspešných svetových turné sa však dvojica v roku 2003 rozišla a o niekoľko mesiacov neskôr sa skončila aj éra formácie Moloko.

V roku 2005 vydala Róisín Murphy sólový album 'Ruby Blue', ktorý vznikol v produkcii Matthewa Herberta. V októbri minulého roka na tento úspešný sólový debut nadviazala albumom 'Overpowered'. Napriek výborne rozbehnutej sólovej kariére a spolupráci s top producentami však Róisín priznala, že jej práca s bývalým priateľom chýba: "Chýba mi Mark Brydon, je to skvelý týpek."

Zdroj: Music-news.com, wikipedia.org
Foto: Moloko.co.uk, Roisin.paperheads.co.uk