"Zelený štvrtok tour" alternatívnej hip-hopovej skupiny Modré hory pokračuje v piatok v Martine spoločným koncertom s projektom Foolk a v sobotu v Nových Zámkoch.

Modré hory, teda Bene, Lyrik a Marian Jaslovský majú za sebou prvú časť turné - ďakujú Trnave, Starej Turej a Prievidzi za vrelé privítanie, pohostenie a nadšené reakcie. "Zelený štvrtok tour" pokračuje spoločným koncertom z nu jazzovou skupinou Foolk v piatok 28. marca v Martine a v sobotu 29. marca sa turné skončí ich návštevou v Nových Zámkoch.

Kapelu však už mimo "Zelený štvrtok tour" čakajú ďalšie koncerty. V trenčianskom klube Lúč sa predstavia 11. apríla v rámci akcie Beat alchemy live. Svoj albumový debut pokrstia 25. apríla v bratislavskom klube Hlava 22 na spoločnom koncerte zo sesterskou kapelou Quasimondo. Napokon 26. apríla vystúpia v Metro klube v Šali spolu s formáciou Ideafatte.

Modré hory vydávajú na konci apríla svoj debutový album na nezávislej značke Slnko records, ktorá je domovom hudobníkov ako Longital, Živé kvety, J.B.Kladivo, Slide & Udu, Zuzana Homolová, Noise Cut, Tu v dome, Soňa Horňáková a Kolowrat. Modré hory sú raperi Bene (Peťo Tázok) a Lyrik (JSS), čestným predsedom združenia je hudobník Marian Jaslovský, ktorý hrá na dychové nástroje a stará sa aj o finálny mix skladieb.

Hudbu projektu dodali producenti a skupiny Karaoke Tundra, Beyuz, Peko, Billy Hollywood, Moe a Foolk. Predskokanom albumu je 'Dobré slohy' mixtape, ktorý je zadarmo k dispozícií na stránke www.artattack.sk/ajlavmjuzik.

28. marec (piatok) - Martin, Museum (+ Foolk)
29. marec (sobota) - Nové Zámky, Club No.3 (+ Naša masa, DJ Tretina, DJ Rewajnd)
11. apríl (piatok) - Trenčín, Lúč (+ DJ Effiks, DJ Profesor Zet)
25. apríl (piatok) - Bratislava, Hlava 22 (+ Quasimondo)
26. apríl (sobota) - Šaľa, Metro (+ Ideafatte)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko.