Známa bratislavská hudobná skupina Margot bude onedlho pokračovať vo svojom promoturné "Mať tak krídla tour 2008" k svojmu rovnomennému novému albumu. Po absolvovaní prvých dvoch marcových koncertov - v žilinskom Smerre a v Bristol café v Bytči, sa hlavná časť turné bude uskutočňovať v hudobných kluboch po celom Slovensku v apríli a máji.

Definitívny plán koncertov sa má v najbližších dňoch uzavrieť, ale už priebežne ho kapela uvádza a upresňuje na svojich oficiálnych stránkach www.margot.sk. "A možno pridáme aj nejaké koncerty v júni," smeje sa manažérka kapely Ada Žigová, "veď by to napokon bolo aj logické – ak považujeme marcové koncerty za akýsi prológ k plánovanému turné, patrilo by sa, aby turné malo aj nejaký epilóg alebo aspoň symbolickú bodku," dodáva s úsmevom Žigová.

Na turné sa kapela Margot už ohromne teší. "Bude to pre nás celkom nová skúsenosť, lebo žiadnu súvislejšiu šnúru sa nám doteraz nepodarilo uskutočniť," hovoria gitaristky Danka Šutková a Katka Sečkárová. Na turné sa chystali už dvakrát, ale ani raz sa im to nepodarilo.

Prvýkrát všetky dievčatá v kapele ochoreli, dokonca tam boli aj dva zápaly pľúc... a druhý raz zasa turné odložili na neskoršie, pretože speváčka Andrea Zimányiová dostala angažmán do televízneho projektu Let's Dance. Napokon v Let's Dance spievali vokály aj ostatné členky skupiny Margot, takže k pôvodným plánom sa už vôbec nevrátili. Skupina Margot však verí, že bude platiť "do tretice všetko dobré" a že sa tentoraz jej prvé veľké klubové turné určite vydarí.

Foto: Margot.sk