Americká rocková kapela R.E.M. prezradila, že si na svoje koncerty a turné nosia plastové postavy dinosaurov, ktoré pre nich znamenajú morálnu podporu a necítia sa s nimi tak osamelo.

Gitarista Peter Buck prezradil: "Cestujeme s nimi všade už veľmi dlhú dobu a je to pre nás príjemné, keď vieme že títo naši 'priatelia' sú stále s nami. V hudobnom priemysle máte veľmi málo pravých priateľov a keď vidím s nami na pódiu malého dinosaura, cítim sa oveľa lepšie a vôbec sa tým necítim byť zahanbený."

Spevák Michael Stipe tiež priznal, že skupina, ktorá momentálne pracuje na svojom štrnástom albume s názvom 'Accelerate', často vedie slovné vojny v štúdiu pri nahrávaní, ale aj na koncertoch. Ale za 28 rokov existencie, sa členovia kapely naučili tolerovať všetky tieto problémy.

Pre britské rádio BBC Radio 1 povedal: "Naučili sme sa tolerovať sa, aj všetky naše nedostatky. Viem, že to znie ako fráza, ale naozaj je to tak a rešpektujeme všetko, pretože za tie roky sa medzi nami vytvorilo niečo silnejšie ako priateľstvo. Myslím si, že si uvedomujeme, že naša hudba je pre nás aj naším životným poslaním."

"Všetci z nás sa za tie roky veľmi zmenili. Ja som mával často zlú náladu, ktorá mi niekedy vydržala ja štyri – päť dní. Vtedy som s nikým neprehovoril ani slovo a niekam som sa stratil. Malo to však aj svoje veľké nevýhody, pretože som bol vegetarián a nájsť v 80. rokoch dobrú vegetariánsku reštauráciu bolo skoro nemožné!"

Zdroj : music-news.com