Talentovaní hudobníci zo Slovenska dostanú aj tento rok šancu vstúpiť do diania v slovenskej populárnej hudbe a predviesť svoj repertoár na letných hudobných festivaloch Orange Music Summer na Domaši, Ružinej, Duchonke a Orave, ktorých generálnym partnerom je spoločnosť Orange Slovensko.

Sloganom "Hľadá sa hviezda leta!" totiž štartuje druhý ročník projektu Orange Music Summer Challenge, interpretačnej súťaže organizovanej agentúrou HIT Production v spolupráci s Orangeom pre hudobníkov s vlastným koncertným repertoárom. Predaj vstupeniek na festivaly Orange Music Summer bude po prvýkrát na Slovensku zabezpečený aj prostredníctvom mobilného telefónu.

Prvá etapa súťaže Orange Music Summer Challenge štartuje v apríli informačnou kampaňou v médiách, prostredníctvom ktorej bude oslovená široká hudobná verejnosť. Záujemcovia môžu písomnú prihlášku a CD s nahrávkami vlastného repertoáru zaslať organizátorom do 30. apríla 2008 na adresu: Orange Music Summer Challenge, P.O.Box 180, 820 05 Bratislava 25.

Prihláška a podrobné informácie sú k dispozícii na webovej stránke Summerchallenge.sk. V druhej etape sa do projektu zapojí šesťčlenná porota, ktorú tvoria významní predstavitelia slovenskej hudobnej scény: Kuly zo skupiny Desmod, Kuko zo skupiny Horkýže Slíže, Miko Hladký zo skupiny Gladiator, riaditeľ hudobného vydavateľstva Universal Music Peter Riava, dramaturg hudobných festivalov Orange Music Summer Julo Viršík a moderátor Fun Rádia Junior.

Spomedzi všetkých prihlásených záujemcov porota vyberie dvanásť finalistov, ktorých mená a vybrané nahrávky budú následne zverejnené prostredníctvom médií. O víťazovi rozhodne verejnosť SMS a internetovým hlasovaním, ktoré bude prebiehať do konca mája. Víťaz Orange Music Summer Challenge získa okrem mobilného telefónu Samsung SGH-U900 a Paušálu 399,- Sk na jeden rok od Orangeu Slovensko aj právo účinkovať v hlavnom večernom čase na festivaloch Orange Music Summer Domaša, Ružiná, Duchonka a Orava. Jeden hlasujúci prostredníctvom SMS hlasovania získa v žrebovaní ďalší mobilný telefón Samsung SGH-U900 a Paušál 399,- Sk na jeden rok od Orangeu. Ďalších 12 vyžrebovaných hlasujúcich získa po dve vstupenky na všetky štyri hudobné podujatia.

Letné hudobné festivaly na Domaši, Ružinej a Duchonke patria už niekoľko rokov medzi najobľúbenejšie letné hudobné podujatia. V minulom roku zaznamenali viac ako 54 tisíc návštevníkov. K osvedčenej festivalovej trojici v tomto roku pribudne Orava, čím by očakávaná návštevnosť mala prekonať sedemdesiattisícovú hranicu.

Osvedčená festivalová dramaturgia už tradične spája to naj zo slovenskej a českej populárnej hudby na čele so skupinami Desmod, Peha, No Name, Horkýže Slíže, Gladiator, Hex, Polemic či Tublatanka. Chýbať nebude ani Zuzana Smatanová či skupina Komajota. Úvod každého festivalového dňa bude patriť talentovaným skupinám z domáceho regiónu, ktoré takto dostanú šancu a príležitosť na prezentáciu pred početným publikom. Svoju účasť potvrdil aj úradujúci Zlatý slávik Peter Cmorik či legenda slovenskej populárnej hudby Miro Žbirka, pre ktorého to bude jediné účinkovanie na Slovensku počas letných prázdnin.

Zlatým klincom programu spoza rieky Moravy bude na Domaši, Ružinej, Duchonke a Orave Aneta Langerová. O tanečné finále prvého dňa sa postarajú špičkoví dídžeji Fun Rádia v populárnom Cafe del Fun. Sobotná polnoc bude patriť tomu najlepšiemu z hip-hopovej scény na čele s Rytmusom a Kontrafaktom. Na moderátorskom poste sa opäť budú striedať populárni moderátori FUN Rádia Marcel a Junior. Celkovo sa na každom festivale predstaví viac ako 50 skupín a 200 účinkujúcich.

Hudobné festivaly Orange Music Summer si okrem návštevnosti udržiavajú aj technologické prvenstvo. V spolupráci s predajnou sieťou Ticketportal bude historicky po prvýkrát na Slovensku spustená nová služba predaja vstupeniek prostredníctvom mobilného telefónu. V západnej Európe a USA ide o trendovú a rýchlo napredujúcu službu známu ako “mobilticketing”, ktorá umožňuje zakúpiť si vstupenku bez osobnej návštevy predajného miesta. Vstupenka je záujemcovi zaslaná formou jedinečnej SMS priamo na mobilný telefón. Pn vstupe na festivaly bude autorizačné zariadenie vo forme čítačky a návštevník sa tak namiesto papierovou vstupenkou preukáže zaslanou SMS, ktorá mu následne umožní vstup do priestorov festivalu.

Prvých tisíc vstupeniek je v predpredaji za minuloročnú cenu 299 Sk, čo v rámci Slovenska predstavuje bezkonkurenčne najnižšiu cenu vstupného na podobné podujatia.

Termíny letných festivalov

Orange Music Summer Domaša 4.- 5. júl 2008
Orange Music Summer Ružiná 25.- 26. júl 2008
Orange Music Summer Duchonka 8.- 9. august 2008
Orange Music Summer Orava 22.- 23. august 2008

Generálnym partnerom letných festivalov a projektu Orange Music Summer Challenge je Orange Slovensko. Hlavnými reklamnými partnermi sú Kia Motors a Samsung. Mediálnymi partnermi sú FUN Rádio, denník Plus 1 deň, týždenník Plus 7 dní, tlačová agentúra SITA a zoznam.sk.

Zdroj: Orange Music Summer