Festival Topvar Žákovic Open hlási kompletnú zostavu kapiel pre svoj ôsmy ročník. Ten prebehne 25. a 26. júla. Tento rok privezie spoza rieky Moravy až piatich účinkujúcich. Ako nám prezradil organizátor festivalu Yxo, takmer zahraničných hostí doplní elita slovenskej hudobnej scény.

Medzi najzaujímavejšie budú určite patriť vystúpenia Davida Kollera a skupín Buty a Sunshine z Čiech. Domácu scénu zastúpia zvučné mená ako Para, Polemic, Slobodná Európa, Hex, Pavol Hammel & Prúdy, ale aj legenda slovenského ska – skupina Ventil RG na čele so spevákom Jankom Kuricom.

Okrem nich v Trenčianskych Bohuslaviciach vybalia svoje hudobné nástroje aj skupiny Diego, Swan Bride, The Infants, Cliché a Hogo Pogo. To sa po dlhšej odmlke dáva opäť dohromady. Splnili sa aj želania fanúšikov: na Topvar Žákovic Open 2008 vystúpia aj skupiny Khoiba a Skyline.

Ďalšou perličkou je skutočnosť, že piatkový večer zakončí jeden z najlepších U2 revival bandov – skupina October.

Bohatý program sa samozrejme nezaobíde ani bez tanečného stanu, ktorý už tradične obslúžia Djs z populárneho bratislavského Nu Spirit baru.

Po vlaňajšej „tréningovej“ pauze sa organizátori vracajú ku tradičnému futbalovému turnaju. Zúčastnia sa ho hudobníci, novinári, futbalisti a po prvýkrát v špeciálnom teame aj vybraní návštevníci festivalu.

Topvar Žákovic Open 2008
Trenčianske Bohuslavice
25. júla: Swan Bride, Skyline, Sunshine, Diego, Para, Ventil RG, October (U2 revival)
26. júla: Hogo Pogo, Khoiba, Buty, Polemic, Pavol Hammel & Prúdy, Hex, Slobodná Európa, David Koller, The Infants, Tormentor, Cliché

Ďalšie informácie nájdete na www.zakovicopen.sk

Peter Lehotský
Foto: archív festivalu