Max Tundra je anglický multiinštrumentalista, spevák a hudobný producent. Na sekvencovanie doteraz používa počítač Commodore Amiga 500, hudobné nástroje si nahráva sám, na pódiu spieva a tancuje v štýle karaoke a svoje albumy vydáva na rešpektovanom labeli Domino Records. Jeho bláznivé živé vystúpenie doplní slovensko-české duo Kyl the Sistem a veselo-eklektický Dj Effiks. Aktuálne vydanie Kofola Sessions v utorok 15. apríla o 20.00 na Stanici Žilina-Záriečie bude hlavne a predovšetkým o výbornej zábave.

Za pseudonymom Max Tundra sa ukrýva Londýnčan Ben Jacobs, ktorý už viac ako 10 rokov robí radosť sebe a fanúšikom šialených zvukových kombinácií na celom svete. Prvú nahrávku vyrobil za pomoci Commodore Amiga 500 (tomu je verný dodnes) a softvéru za jednu libru. Po vydaní pvého singla 'Children at Play' na Warp Records nabrali udalosti rýchly spád. Prišli nové nápady, nahrávky a vydavateľstvo (Domino Records), a Ben vyplával na šíre vody hudobného mora.

Okrem singlov, EP a rôznych skladieb si fanúšikovia inteligentných koláží určite dobre pamätajú na albumy 'Some best friend you turned out to be' (2000) a 'Mastered by guy at the exchange' (2002), ktorými sa nezmazateľne zapísal do hudobnej histórie. Na úspechu Maxa Tundru malo vplyv viacero faktorov, isté však je, že svojím použitím humoru a spôsobom tvorenia hudby si vypracoval vlastný štýl, ktorý su obľúbil a prijal celý svet.

Vo svojich krátkych skladbách mieša takmer všetko – 2step, progresívny a časom gýčovitý pop, harmonický aj psychedelický rock, vlastné vokály, spev sestry Becky, electro, amiga beaty a ďalšie. V BBC o ňom povedali: "V skladbách Maxa Tundru je v jednej minúte viac nápadov ako sa podarí väčšine jeho súčasníkov vyprodukovať za celú kariéru."

Od vydania posledného albumu prešlo pár rokov, ale Max Tundra tvrdí, že neoddychuje. Okrem prác na bočných projektoch (okrem iného remixy pre Franz Ferdinand, Pet Shop Boys, The Futureheads, Tunng, Von Südenfed, či vlastnej relácie na rádiu Resonance FM) dokončuje prácu na treťom štúdiovom albume. Mal by vyjsť ešte tento rok na jeho domovskom labeli Domino Records a ukážky z neho si budete môcť vypočuť aj na žilinskom koncerte.

Kyl the Sistem je najhorúcejšou hudobno-performatívnou záležitosťou na slovensko-českej scéne. Kyl the Sistem je kombinácia žánrov mash-ups-breakcore-comedy-electro v prirodzene plynulom podaní talentovaného dua (na Stanici doplneného dvojicou background vokalistov Hugo a Zoe), ktoré ovládne pódium v druhej časti večera.

Dj Effiks (notape.net) je freestyle selector s kufrom platní "od výmyslu sveta" – breakbeat, atmosférický hip-hop, funky, dub, ... V bežné dni ho nájdete v istom bratislavskom obchode, kde vám ochotne poradí pri nákupe platní týchto a iných štýlov.

Toto všetko vás čaká 15. apríla 2008 o 20.00 na Stanici Žilina-Záriečie. Vstupenky za zvýhodnenú predpredajovú cenu je možné rezervovať si mailom na rezervacie@stanica.sk alebo telefonicky na čísle 041 56 23 564. Viac informácií o tomto, i ďalších podujatiach nájdete na stránke www.stanica.sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Peter Hapčo, hudobný dramaturg Stanice.