Predstavovať stálice domácej scény Karpatské Chrbáty a Chiki Liki Tu-a kvôli ich stredajšiemu bratislavskému koncertu v Subclube nebudeme. Radšej si niečo povedzme o sabinovskej kapele s krkolomným názvom Dalla Matina Alla Sera. Vlastne povedali to oni a kedže to tak pekne povedali, tak sme to aj my tak pekne napísali...

"Vďaka ohľaduplným susedom v sabinovskom paneláku, kde bývame ako sestra Zuzana a brat Jaro, mohli v roku 2001 zaznieť prvé tóny nášho hudobného snaženia. V zostave Jaro Ďurček (gitara), Jano Babjak (gitara) a Zuzana Ďurčeková (bicie) sme hľadali v detskej izbe cestu k hudobnej virtuozite. Po chvíli sme zostali kráčať len my dvaja."

"Boli sme pomerne pohodlná súrodenecká dvojica. Dosť často sme odpočívali. K vypracovaniu pódiovo štruktúrovaného hudobného programu nás motivoval až Jozef Vrábeľ. Spolu s ďalšími iniciatívnymi aktivistami organizoval v Sabinove minifestival Leto 2001. Jozef nám vypomohol ako basgitarista. V tejto zostave sme v lete 2001 odohrali náš prvý koncert. Jozef odišiel do Bratislavy a nám sa bez basovej linky akosi hrať nechcelo. Až keď ho leto 2002 opäť pritiahlo do Sabinova, odohrali sme spolu v tie horúce dni pre zmenu už tri koncerty."

"Po jeho odchode sme na post basáka prehovorili nášho dlhodobého kamaráta a gitaristu Lukáša Lomparta. Podal nám prst na jednu pieseň no my sme zobrali celú jeho ruku a prinútili ho hrať všetky naše piesne. Zachcelo sa nám súťažiť. Vyskúšali sme to v Prešovskom študentskom Liverpooli v roku 2003. Prekvapivo pre nás sme vyhrali 1. miesto. Odvtedy nemáme dôvod súťažiť."

"Na naše nešťastie nám armáda zobrala v máji roku 2004 Lukáša. Povolala ho do svojich služieb v čase, keď sme dostali ponuku zahrať si v Holandsku. V krajine tulipánov ho dôstojne zastúpil Peter Janiga (gitarista Rhet pocrowec).
Po úspešnom zvládnutí povinnej vojenskej služby sa k nám vrátil stratený Lukáš. Spolu s ním a ďalšími holandskými i českými kapelami sme sa v roku 2005 stali súčasťou letného minifestivalu v Čechách (Bystré u Poličky). V tom istom roku v nezmenenej zostave si nás povolala kapela Chiki liki tu-a, ako hudobných hostí na krst ich albumu - 2 km jeleň v Prešove."

"V januári 2006 konečne nadišiel čas pre nahratie nášho prvého dema - 'všade doma dobre najlepšie', v štúdiu Hardy v Malom Šariši, a ktoré obsahuje sedem piesní. O päť dní na to ho pokrstil v Domčeku kultúry a oddychu v Prešove Martin Višňovký (Chiki liki tu-a). V tom čase nás opúšťa Lukáš, ktorý odchádza hľadať šťastie do Írska."

"V spolupráci s manažérskymi schopnosťami našej mamky dostala basová linka v kapele nového majiteľa. V súčasnosti s nami naprieč novým hudobným výzvam kráča Dominik Pigula."

Dalla Matina Alla Sera v stredu 9. apríl 2008 v Subclube v Bratislave pokrstí svoje debutové CD 'Na dve razy', dúfajme že na prvýkrát. Viac informácií o kapele a novom CD nájdete na www.dalla.szm.sk.

Predpredaj vstupeniek prebieha v predajniach Art Fórum (Kozia ul.), Dr. Horák (Medená ul.) a v celej sieti Ticketpro (E-ticketpro.sk) ako aj v každom Kenvele.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Erik Babušiak zo Subclubu.