Jedna z najvýznamnejších britských formácií úspešne kombinujúcich elektronickú tanečnú hudbu s hip-hopom sa sformovala v Londýne v roku 1985. Na konte majú päť štúdiových albumov, dve ocenenia BRIT Awards a nominácie Mercury Prize. Ich šiesty, zatiaľ nepomenovaný album by mal uzrieť sveta už čoskoro, no kapela ešte pre ním uvedie na trh EPčko 'Hotplate', ktoré je skvelou ochutnávkou ich súčasnej tvorby.

Stretnutie vokalistu Roba Bircha s DJom a producentom Nickom Hallamom, debutový album '33-45-78' (1989), rozšírenie o nových členov a následne druhý album 'Supernatural' (1990), a do tretice konečne prelomový a dnes už kultový album 'Connected' (1992), po ktorom nasledovala niekoľkoročná tvorivá odmlka.

Nadviazať na skvelý 'Connected', ktorý bol výnimočnou kombináciou tanečnej elektroniky s acid jazzom, funkom a hip-hopom, s hitmi ako 'Connected' či 'Step It Up'), bolo pre Stereo MC's skutočne ťažké. Odhodlali sa k tomu až v roku 2001 kedy vydali album 'Deep Down & Dirty', ktorý znamenal ich veľký návrat. Svoj zatiaľ posledný, trochu nepovšimnutý (okrem titulnej skladby) album 'Paradise' vydali v roku 2005.

'Hotplate' EP, ktoré by sa malo na trhu objaviť 28. apríla, je od pokľudného, až chill-outového albumu 'Paradise' na míle ďaleko. Dá sa teda očakávať, že aj nový album, na ktorom Stereo MC's v súčasnosti pracujú, bude určený pre tanečné parkety. Adrenalínovú energiu prvej skladby z 'Hotplate' EP s názvom 'Gringo' dokonale vystihuje aj promo video, posúďte sami...


Stereo MC's - 'Gringo'

Podľa internetového magazínu Music-news.com sa v podobne šialenom tempe nesú aj ďalšie dva tracky EP - 'The Runaway' a 'Soul Girl'. Kapela ohlásila, že v blízkej budúcnosti chystá niekoľko živých vystúpení a že na stránku Myspace.com/stereomcsofficial bude priebežne pridávať nové ukážky z pripravovaného šiesteho štúdiového albumu.

Kým sa tak stane, môžete si o súčasných chúťkach Stereo MC's utvoriť predstavu vďaka mixtape-u, ktorý nahrali ako 145. pokračovanie série The New Worck pre blog Tnieuwewercks.blogspot.com. Eklektický tanečný mix, v ktorom Nick Hallam premiešal tanečné a hip-hopové klasiky so súčasnou klubovou elektronikou, si môžete zdarma stiahnuť TU.

The New Worck 145 of Stereo MC's - tracklist:
1. Stereo Mc's - It Takes Two
2. James Brown - Think
3. Dizzie Rascal - Oldschool vs Princess Platinum (Stereo Mc's Mash Up)
4. Kraftwerk - Trans Europe Express
5. Dj Eli Escobar - Juicy Ep/Money Lotion
6. Stereo Mc's - City Lights
7. House Of Pain - Jump Around vs Ennio Morricone - Twenty Seconds To What? (For A Few Dollars More) (Stereo Mc's Mash Up)
8. Mode Selector - Silikon (Sirusmo Remix)
9. Mann Parrish - Hip Hop Be-Bop vs Claude Von Stroke - Cicada (Stereo Mc's Mash Up)
10. Malcolm McLaren - Buffalo Girls
11. Midfield General - Disco Sirens
12. Interactive - Dildo (Jamie Fanatic Battery Remix)
13. Crookers - Atomic Baille Boy
14. Public Enemy - Rebel Without A Pause
15. Samim - Heater (Claude Von Stroke Remix)
16. New Young Pony Club - Ice Cream
17. Crookers & Mc Dadao - Soca Ali Baba
18. KRS One - Sound Of Da Police
19. Justice - Waters Of Nazareth
20. Public Enemy - Show Em What You Got
21. Gonzales - Working Together (Boyzenoise Remix)
22. Adam Sky Vs Mark Stewart - We Are All Prostitutes
23. The Jimmy Castor Bunch - It's Just Begun
24. Ben Mono - Hit The Bit (Lorenz Rhode Remix)
25. Armand Van Helden vs Troubleneck Brothers (Stereo Mc's Mash Up)
26. Osibisa - Somaja

Zdroj: Music-news.com, Myspace.com/stereomcsofficial, Tnieuwewercks.blogspot.com

Súvisiaci interpreti: Stereo MCs