Hudobní dadaisti z kapely Appendix svoju tvorbu definovali ako stretnutie dáždnika a šijacieho stroja na operačnom stole. Ich hudbu možno označiť aj ako origami-crossover, pretože sa prelieva skrz hranice štýlov a žánrov. Vo februári skupina pokrstila svoj debutový album na spoločnom koncerte s českou senzáciou -123 Min. vo vypredanom Subclube, a po doplnení repertoáru o nové skladby teraz vyráža na jarné turné.

Koncertná šnúra začína 30. apríla v klube Diwadlo v Prievidzi. Appendix pokračujú 1. mája v ICCT v Košiciach, 2. mája hrajú v rockpube Metheora v Humennom, 3. mája v Clube 77 v Banskej Bystrici. Záverečný koncert turné sa odohr8 v bratislavskom hudobnom klube Hlava XXII, kde ako špeciálny hosť vystúpi britský pesničkár Frank Winter.

Appendix je pôvodne trojčlenná skupina v zložení Juraj Benetin, Lukáš Fila a Henrich Offermann. Zostavu pred rokom doplnil saxofonista a flautista Marian Jaslovský, ktorý okrem Appendixu hrá aj v alternatívnych rapových projektoch Modré Hory a Quasimondo. Rockový sound skupiny okorenil dychovými nástrojmi a elektronikou.

"Všetci, ktorí mali radi Faith No More, Primus, Fantomas a podobné srandy môžu také, ale úplne iné, počuť aj od Appendix," napísal o albume na svojom blogu výtvarník Shooty, autor bookletu albumu. Podľa hudobného kritika Petra Motyčku "rapsodickosť kontrastných plôch v podvedomí mimovoľne evokuje geniálnych šialencov Franka Zappu, súčasný Primus, či rané Provisorium Deža Ursinyho."

30. apríl - Prievidza, Diwadlo
1. máj - Košice, ICCT
2. máj - Humenné, Metheora
3. máj - Banská Bystrica, Club 77
10. máj - Bratislava, Hlava XXII (+ Frank Winter)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko. Ďalšie info ako aj hudobné ukážky nájdete na stránkach www.appendix.sk a www.myspace.com/appendixband.

Foto: Petra Čepková