Jarná koncertná šnúra kapely Appendix odštartuje už v stredu 30. apríla v Prievidzi. V máji sa skupina predstaví v Košiciach, v Humennom, v Banskej Bystrici a v Bratislave. Súťaž o 3 x 2 voľné vstupy je ukončená, kto pôjde na koncerty zadarmo?

Skupina Appendix tento týždeň vyráža na turné, aby predstavila svoj debutový album s názvom 'I.', ktorý vyšiel na sklonku minulého roka na značke Hevhetia Records. Práve názov vydavateľstva bol správnou odpoveďou na našu súťažnú otázku. Zo správnych odpovedí sme vylosovali troch užívateľov, ktorí získavajú po dva voľný vstupy na koncert podľa svojho výberu.

sashka - Bratislava
maslejka - Bratislava
diego1955 - Košice

Koncertné miniturnésa začína v stredu 30. apríla v Prievidzi a kapela následne navštívi ďalšie tri mestá v slovenskom "vnútrozemí", aby turné v zakončili 10. mája v Bratislave so špeciálnym hosťom Frankom Winterom.

Dadaisti Juraj Benetin, Lukáš Fila, Henrich Offermann a Marian Jaslovský, ktorí tvoria jadro Appendixu, svoju tvorbu definovali ako stretnutie dáždnika a šijacieho stroja na operačnom stole. V hudobnom žargóne ju možno opísať origami-crossover, pretože ich hudba sa prelieva skrz hranice štýlov a žánrov. Ukážky nájdete na www.myspace.com/appendixband.

Turné sa uskutoční v týcho mestách:

30. apríl - Prievidza, Diwadlo
1. máj - Košice, ICCT
2. máj - Humenné, Metheora
3. máj - Banská Bystrica, Club77
10. máj - Bratislava, Hlava 22 (+ Frank Winter)

Foto: Petra Čepková