Frontman anglickej rockovej skupiny Coldplay, Chris Martin prezradil, že nový, v poradí už štvrtý štúdiový album s názvom 'Viva la Vida or Death and All His Friends', je plný "sexu a smrti".

31 ročný hudobník však taktiež podotkol, že okrem týchto tém, sa na albume nachádzajú aj temnejšie témy. Podľa jeho slov sa tam ale nájdu aj trochu odľahčené piesne.

Chris povedal: "Keď budete počúvať náš nový album, nájdete tam veľké množstvo tém a názorov. Objavuje sa tam sex a smrť, láska a strach, cestovanie, dievčatá a choroby. Toto všetko tam nájdete."

Spevák tiež potvrdil, že skupina si zvolila trochu iný, prístup ako to bolo pri ich predchádzajúcom albume 'X a Y'. "Začali sme rozmýšľať, že je možno na čase spraviť niektoré veci inak, lepšie."

"Aj keď sme vlastne trochu vystrašení, keďže sme upustili od osvedčených metód. Ale dúfame, že album sa bude našim fanúšikom páčiť a nájdu tam piesne, z ktorých sa stanú veľké hity."

Vydanie albumu, ktorý vznikal v štúdiách v Londýne, v Barcelone a v New Yorku pod dozorom producentov Briana Ena a Markusa Dravsa, je naplánované na 16. júna.

Zdroj : music-news.com