Štvrtou skladbou v poradí na albume 'Accelerate' a zároveň jeho druhým singlom je skladba 'Hollow Man'. Singel vyjde síce až 2. júna, no kapela už stihla uviesť videoklip. Skladba rozhodne patrí k vrcholom nového albumu a hravý jednoduchý videoklip okrem hudby pekne podčiarkuje aj kvalitu jej textu.

Nové video vzniklo v "dieľni" grafického štúdia Crush Inc. sídliaceho v kanadskom Toronte. Kapela video uviedla na oficiálnej stránke Remhq.com 23. apríla. Videoklip spracovaním naznačuje, že kapela sa čoraz viac prikláňa k modelu šírenia hudby a prezentácie kapiel na internete. To dokázali i krátko pred vydaním albumu 'Accelerate', ktorý nemal premiéru v rozhlase či v televízii, ale fanúšikom ho predstavili práve na internete pomocou služby iLike obľúbenej sociálnej siete Facebook.


R.E.M. - 'Hollow Man'

R.E.M. však rozhodne nie sú kapelou, ktorá by bola "živá" len internetom. A najlepšie to dokazujú práve svojimi živými vystúpeniami. Skladbu 'Hollow Man' predstavili naživo aj 18. marca v Miláne na koncerte, ktorý bol odvysielaný v rámci MTV live.


R.E.M. - 'Hollow Man' (MTV live)

Zdroj: Remhq.com, Buzzsugar.com, Youtube.com