Americká urban-popová hviezda si s novým albumom 'Here I Stand' pripísala ďalšie prvenstvo v americkom albumovom rebríčku Billboard 200. Za prvý týždeň v predaji si ho kúpilo viac než 433 tisíc fanúšikov. Lepší výsledok dosiahla len Mariah Carey s albumom 'E=MC2', ktorý týždeň po vydaní zaznamenal 463 tisíc predaných kópií.

Usherovmu albumu 'Here I Stand' predchádzal úspešný singel 'Love In This Club' s raperom Young Jeezym, ktorý bol tri týždne na čele singlového rebríčka Billboard Hot 100. Jeho posledný album 'Confessions' strávil na vrchole Billboard 200 celkovo deväť týždňov a stal sa v USA najpredávanejším albumom roka 2004.

S obrovským odstupom je na druhej priečke aktuálneho rebríčka soundtrack k celovečernému filmu na motívy populárneho seriálu Sex v meste. Soundtrack, na ktorom sú skladby od Fergie, Weepies, Jennifer Hudson, Run DMC či Niny Simone, si zakúpilo 66 tisíc ľudí. Prvú trojku uzatvára minulotýždňová jednotka, eponymný štvrtý štúdiový album od americkej rockovej kapely 3 Doors Down.

Na štvorke je raper Bun B, ktorý svoj druhý sólový album 'II Thrill' venoval predovšetkým svojmu zosnulému kolegovi Pimp C z formácie Underground Kingz. Album 'Spirit' od Leony Lewis je po ôsmich týždňoch v rebríčku na piatej priečke. Madonnin 'Hard Candy' sa za predaj v minulom týždni umiestnil až na nelichotivom jedenástom mieste.

Zdroj: Billboard.com