Živé kvety tento týždeň dokončili nahrávanie svojho šiesteho štúdiového albumu, ktorý vyjde tento rok na značke Slnko records. Pred vydaním nových pesničiek na jeseň uzrie svetlo sveta aj dlhoočakávané koncertné DVD, ktoré legendárna bratislavská skupina nahrá už zajtra, 13. júna o 19:00 v klube Za zrkadlom v DK Zrkadlový háj na Rovniankovej 3.

Akcia bude zároveň posledným bratislavským koncertom skupiny pred jesenným krstom nového albumu. Nahrávanie živáku bude samostatným, vyše dvojhodinovým koncertom skupiny - piatok trinásteho prinesie do "zrkadláča" energiu, poéziu a bigbít, prierez tvorbou Živých kvetov, ako aj nové pesničky.

Živé kvety založili pred štrnástimi rokmi herečka a speváčka Lucia Piussi, a gitarista Peter Bálik, ktorí sa medzičasom vypracovali na dokonalý tvorivý tandem. Hoci kapela má dlhú históriu, albumy nahráva až v posledných rokoch, keď vďaka svojim novým členom našla svoju pravú tvár.

"Tri akordy a pravda, takto pomenovala svoje zbrane Patti Smith. Živé kvety za posledné roky vyrástli v poetickú jednotku podobne pádnych princípov. Kľúčovým pôvabom skupiny je paradox – jedným pólom je osobná náklonnosť k poézií a obyčajnému bigbítu, druhým nutkanie vykričať to, čo dnes na Slovensku znie až priveľmi ticho." napísal o minuloročnom albume 'Bez konca' český kritický týždenník Respekt.

Koncert s nahrávaním DVD sa uskutoční v piatok 13. júna o 19:00 v klube Za zrkadlom v DK Zrkadlový háj na Rovniankovej 3, predpredaj lístkov za špeciálnu cenu 100,- Sk je do piatku v sieti Ticketportal a v predajniach Dr. Horák a Artforum, na mieste stojí vstupenka 150,- Sk.

Výhercami našej súťaže o 10 x 2 voľných vstupov na tento koncert sa stali užívatelia:

Branoko
guns77
Lidussandor
diego1955
krikri
apachemachiche
Slávka
maxi0611
iwinki
_sunshine_


Všetkým výhercom srdečne gratulujeme a prajeme príjemnú zábavu na koncerte.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicskó zo Slnko Records.