Bývalý spevák a gitarista známej britskej indie-rockovej kapely The Libertines, Carl Barât, poprel správy o tom, že so svojím bývalým kolegom Peteom Dohertym opäť píše nové skladby. Keď mu pri príležitosti koncertu jeho súčasnej kapely Dirty Pretty Things v NME Radio jeden z fanúšikov položil otázku, či sa chystá návrat The Libertines, odpovedal, že na to momentálne vôbec nemá čas.

"Som teraz trochu dosť zaneprázdnený," odpovedal Barât v éteri NME Radia na otázku jedného z fanúšikov. Neskôr pre redakciu NME ohľadne jeho údajného skladania nových piesní s Peteom Dohertym dodal: "Nevidel som ho poriadne dlho, ale občas si napíšeme ako sa nám darí."

Včerajší koncert Dirty Pretty Things v NME Radiu bol vôbec prvým živým prenosom v tomto novom digitálnom rádiu, ktoré najobľúbenejší hudobný portál vo Veľkej Británii spustil 24. júna. NME je známy svojou podporou britskej alternatívnej scény a tak sa nemožno čudovať, že prvou skladbou, ktorá kedy v NME Radiu odznela, bol song 'Knights of Cydonia' od kapely Muse.

Okrem NME Radia Barâtova kapela Dirty Pretty Things stihla včera odohrať aj charitatívny koncert v londýnskom klube Shoreditch House. Ku kapele sa počas skladby 'B.U.R.M.A.' z ich debutového albumu 'Waterloo To Anywhere' (2006) nečakane pridal aj spevák James Allan zo spriaznenej škótskej kapely Glasvegas.

Dirty Pretty Things na oboch koncertoch predstavili aj nové skladby z čerstvo vydaného druhého štúdiového albumu 'Romance At Short Notice'.

Zdroj: Nme.com, Myspace.com/thelibertines, Myspace.com/dirtyprettythingsofficial, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: Dirty Pretty Things