Nový singel Dizzee Rascala 'Dance Wiv Me' (videoklip), priniesol pre 22-ročného rapera prvé miesto v britskom rebríčku singlov. Skladba, ktorá vyšla na jeho vlastnej značke Dirty Stank, dosiahla pre britskú urban music historický úspech a na druhé miesto odsunula Ne-Yov song 'Closer'.

Úspech 'Dance Wiv Me' je o to pozoruhodnejší, že Dizzee Rascalovi sa napriek pozitívnej kritike a častým nomináciám na britské hudobné ceny až doposiaľ v rebríčkoch príliš nedarilo. Jeho jediná skladba, ktorá sa dostala do Top 10, bola pecka 'Stand Up Tall' (videoklip) v roku 2004.

Dizzee svoj úspech plánuje patrične osláviť počas celého týždňa. "Áno, trošku sme sa na to napili a tak - a dnes v noci si to zopakujeme, vlastne celý týždeň. Bude si to užívať až kým ma niekto z prvého miesta neodpáli!" - povedal v nedeľu rodák z východného Londýna pre Nme.com.

Ešte počas minulého týždňa, keď bolo vďaka priebežnému stavu predaja singlov takmer isté, že sa Dizzee po prvýkrát vo svojej kariére dostane na prvé miesto, pre BBC Newsbeat povedal: "Je to skvelý pocit, lebo je to prvá hudba, ktorú vydávam na vlastnom labeli a ide hneď na vrchol."

Song 'Dance Wiv Me', ktorý vznikol v spolupráci so škótskym electro producentom Calvinom Harrisom a vokalistom MC Chrome, ho inšpiroval pre ďalšie hudobné experimenty, ktoré prekračujú žánre. "Veľmi rád by som spolupracoval s The Ting Tings na nejakom songu. Stretli sme sa na Glastonbury a povedal som im, že ich budem hrať (odohral cover ich skladby 'That's Not My Name') a navrhol som im spoluprácu." Podľa informácií na Nme.com takýmto spôsobom Dizzeeho na Glastonbury oslovila indie-rocková kapela Franz Ferdinand.

"Momentálne pracujem na svojom albume, ale uvidíme čo sa stane. Nevadilo by mi opäť spolupracovať s Arctic Monkeys, ale nemal som príležitosť sa s nimi porozprávať." - dodal Dizzee Rascal, ktorý s Arctic Monkeys v minulom roku spolupracoval na skladbe 'Temptation Greets You Like A Naughty Friend'.

Po 'Dance Wiv Me' je najvyššie debutujúcou novinkou skladba 'All I Ever Wanted' od švédskeho euro-dancového producenta Basshuntera. Na štvorke je 'No Air' - spolupráca Jordi Sparks s Chrisom Brownom a prvú päťku uzatvára taktiež Chris Brown, tentokrát s vlastným singlom 'Forever'. Singel 'Viva La Vida' od Coldplay sa umiestnil na siedmej pozícii.

Ich album 'Viva La Vida Or Death And All His Friends' je stále na prvom mieste v albumovom rebríčku, nasleduje 'Rockferry' od Duffy a 'Exclusive' od Chrisa Browna.

Zdroj: Nme.com, Billboard.com

Súvisiaci interpreti: Dizzee Rascal