Škótska alternatívno-rocková kapela, ktorá sa v deväťdesiatych rokoch presadila ako jeden z priekopníkov spojenia rocku s tanečnou elektronickou hudbou, vydáva novinku 'Can't Go Back'. Skladba je pilotným singlom ich nového albumu 'Beautiful Future', ktorý vyjde presne o týždeň, 21. júla.

V poradí už deviaty štúdiový album dance-rockovej legendy produkoval Björn Yttling z kapely Peter Bjorn and John a Paul Epworth, ktorý je známy najmä vďaka spolupráci s ďalšou indie-rockovou kapelou, Bloc Party.

Podľa jednej z prvých recenzií na Eil.com je nový album Primal Scream žánrovým mixom, ktorý zahŕňa "Philly soul, temné electro, zrýchlené rock'n'rollové riffy a čistý britský pop, a to všetko so špecifickou Screamovskou prudkosťou". Na albume 'Beautiful Future' hosťuje Lovefoxxx z CSS, Josh Homme z kapely Queens of the Stone Age a folková legenda Linda Thompson.

Frontman Bobby Gillespie o novom albume povedal: "Je iný ako náš posledný album a líši sa aj od toho prechádzajúceho. Viete, že Primal Scream nemá songy pozostávajúce z verzií, mostíka, refrénu a strednej osmičky. Ale toto sa už bude viac podobať na popové nahrávky."

K singlu 'Can't Go Back' vznikol aj prvý videoklip Primal Scream od roku 2006, kedy sa predstavili s klipmi k singlom 'Country Girl' a 'Dolls (Sweet Rock n Roll)' z albumu 'Riot City Blues', ktorý znamenal absolútny odklon od elektroniky a inšpiráciu v tradičnom rock'n'rolle. Rok 2008 však opäť patrí zvuku, ktorým sa preslávili na albumoch 'Screamadelica' (1991), 'Give out But Don't Give Up' (1994), 'Vanishing Point' (1997) či 'XTRMNTR' (2000), a ktorý posunuli ďalej v štruktúre pop music.


Primal Scream - 'Can't Go Back'

Zdroj: Contactmusic.com, Wikipedia.org, Youtube.com, Myspace.com/primalscream

Súvisiaci interpreti: Primal Scream