Londýnsky raper Dizzee Rascal, ktorého nový singel 'Dance Wiv Me' (video) je už druhý týždeň na čele UK chartu, minulý týždeň sľúbil, že bude oslavovať každý deň dovtedy, kým ho niekto na vrchole rebríčka nevymení. Svoju misiu však nezvládol, v rozhovore s Nme.com priznal, že oslavy trvali len dva dni a teraz už tvrdo pracuje.

"Mal som iba dve žúrky! Obidve boli naozaj skvelé, chcem poďakovať všetkým, ktorí prišli a každému, kto si kúpil môj singel!" - povedal len 22-ročný predstaviteľ londýnskej grime scény, ktorú už dávno prekročil a ktorý má na konte už tri štúdiové albumy.

Dizzee, vlastným menom Dylan Mills, však nechce zaspať na vavrínoch a v pracovitosti za svoj veľký vzor považuje frontmana Arctic Monkeys Alexa Turnera, s ktorým sa spriatelil pri ich minuloročnej spolupráci na skladbe 'Temptation Greets You Like A Naughty Friend'.

"Nevidel som Alexa príliš často v poslednej dobe, lebo je veľmi zaneprázdnený. Má plné ruky práce s Arctic Monkeys a The Last Shadow Puppets a množstvom ďalších vecí. Obdivujem to, je to skvelé. Dáva do toho všetko, kým je mladý. Ináč to nejde. Je to inšpirujúce a úplne sa s tým stotožňujem. Kráčam tou istou cestou."

Mladý raper tiež prezradil, že sa mu páči, že je jeho hudba čoraz populárnejšia, lebo sa páči už aj maminám. "Je skvelé byť umelcom v dnešnej dobe. Cítite sa akoby ste mohli robiť čokoľvek. To, čo robím vo svojich mashupoch a rôznych spoluprácach sa stáva novým mainstreamom. Už ma majú rady aj maminy mojich fanúšikov." - dodal Dizzee.

Zdroj: Undercover.com.au, Nme.com

Súvisiaci interpreti: Dizzee Rascal