Po februárovom krste debutového albumu a účinkovaní v Ladí neladí, a po májovom turné vo vnútrozemí je tu ďalšia udalosť v živote bratislavskej origami-crossover skupiny Appendix: koncert v Štúdiu 5 Slovenského rozhlasu, a jeho priamy prenos na rádiu FM, dnes večer o ôsmej. Vstup na koncert je voľný.

Okrem Pohoda_Live_FM Appendix môžete v lete vidieť už len na festivale Slovenské Alternatívne Leto 1. augusta v Revišti.

Skupina Appendix vo februári pokrstila svoj debutový album na spoločnom koncerte s českou koncertnou senzáciou -123 Min, a v máji vyrazila na úspešné turné po slovenských kluboch. Appendix v minulosti koncertovali na festivaloch Pohoda, Hodokvas či Svätojurský rámus, v časopise Rock&Pop bola ich demonahrávka zvolená za demo mesiaca. Na jar tohto roku Michal Kaščák pozval skupinu do programu Českej televízie Ladí Neladí a bol aj krstným otcom albumu.

“Všetci, ktorí mali radi Faith No More, Primus, Fantomas a podobné srandy môžu také, ale úplne iné, počuť aj od Appendix,“ napísal o albume na svojom blogu výtvarník Shooty, autor grafiky pätnásťstranového bookletu. „Obal vyzerá tak, že nechcem aby ho videl môj strýko, doktor na psychiatrii. Vyzerá ako denníček nejakého jeho pacienta.”

Dadaisti svoju tvorbu definovali ako stretnutie dáždnika a šijacieho stroja na operačnom stole. Appendix svojej tvorbe hovorí origami-crossover, pretože ich hudba sa prelieva skrz hranice štýlov a žánrov.

Informácie o dnešnom koncerte na vlnách programu Pohoda_FM poskytol Elek Kubicsko.

Súvisiaci interpreti: Appendix