Austrálska hard-rocková kapela AC/DC potvrdila, že názov ich prvého albumu po ôsmich rokoch bude 'Black Ice'. Album vyjde v októbri, bude obsahovať 15 skladieb a prvým singlom bude skladba 'Rock 'N Roll Train', ku ktorej sa minulý týždeň v Londýne nakrúcal videoklip.

Album 'Black Ice' vznikal v kanadskom Vancouveri pod odborným dohľadom producenta Brendana O'Briena a v klasickej zostave Brian Johnson (spev), Angus (gitara) a Malcolm Young (gitara, vokály), Cliff Williams (basgitara, vokály) a Phil Rudd (bubny, perkusie).

Pätnásty štúdiový album AC/DC vyjde v distribúcii Epic Records (Sony BMG) 18. októbra, jeho pilotný singel 'Rock 'N Roll Train' však bude mať svoju premiéru už 28. augusta. Videoklip k nemu sa nahrával minulý piatok v Londýne za účasti stoviek fanúšikov.

"Zahrali nám nový song 'Rock 'N Roll Train' alebo možno nazvaný 'Runaway Train'. Asi sa ešte nerozhodli. Malo to ťažký zvuk bicích s basou, ktorá bola na mňa príliš hlučná a tvrdá. Znelo to ako zmiešanina 'Hard As A Rock' a 'All Screwed Up'." - uviedol pre austrálsku webovú stránku Undercover jeden z prítomných fanúšikov. Viacero fanúšikov sa údajne zhodlo, že ide presne o zvuk aký ľudia od AC/DC očakávajú.

Kompletný zoznam skladieb albumu 'Black Ice':

1. Rock 'N Roll Train
2. Skies On Fire
3. Big Jack
4. Anything Goes
5. War Machine
6. Smash N Grab
7. Spoilin' For A Fight
8. Wheels
9. Decibel
10. Stormy May Day
11. She Likes Rock N Roll
12. Money Made
13. Rock N Roll Dream
14. Rocking All The Way
15. Black Ice

Zdroj: Undercover.com.au

Súvisiaci interpreti: AC/DC