Hlavným hrdinom videoklipu 'Work It Out' od amerického "hip-hopového" producenta, ktorý si hovorí Rjd2, je Bill Shannon. Bill sa narodil s poruchou bedrových kĺbov, na základe ktorej jeho nohy nie sú schopné uniesť váhu jeho tela, musí preto používať barle. Zo svojej nevýhody však dokázal urobiť výhodu a inšpiroval tak stovky ďalších ľudí s podobným postihnutím.

Bill Shannon sa už v mladom veku rozhodol nebyť odkázaný na pomoc svojho okolia a zo svojho handicapu vytvoril novú formu tanečnej choreografie inšpirovanej breakdanceom a skateboardingom. V súčasnosti vystupuje po celom svete a ako vyštudovaný bakalár na umeleckej škole v Chicagu sa realizuje aj v ďalších formách moderného umenia.

Videoklip svojského undergroundového producenta Rjd2 ku skladbe 'Work It Out' je skvelou ukážkou Billyho umeleckého pohybového prejavu a spôsobu akým zvláda každodenný pohyb po uliciach amerického veľkomesta.

V jednoduchom texte chytľavej skladby akoby Billy hovoril ľudom okolo seba: "Len v kľude, nebojte sa o mňa, nechajte ma, ja to zvládnem."


Rjd2 - 'Work It Out'

Režisérom videoklipu, ktorý bol nakrútený ako jedna súvislá stopa, je Joey Garfield. Skladba 'Work It Out' je z albumu 'Third Hand' (2006). Ak vás umenie Billa Shannona vo videoklipe zaujalo, pozrite si aj upútavku na krátky dokument, ktorý o ňom minulý rok nakrútili Sachi Cunningham a Chandler Evans.

Zdroj: Virtualprovocateur.com, Youtube.com, wikipedia.org