Podľa správ zverejnených tento týždeň britským bulvárnym denníkom The Sun prežil spevák skupiny Babyshambles minulý týždeň klinickú smrť. Stalo sa tak údajne na večierku v Rakúsku, kde mal Doherty vo štvrtok odohrať svoj exkluzívny koncert.

Po tom, ako 29-ročný Doherty stratil vedomie a prítomným sa ho nedarilo prebrať boli na miesto činu privolaní paramedici. Až tí ho údajne dokázali priviesť k vedomiu. Spevák sa však rozhodol neísť na testy do miestnej nemocnice a namiesto toho trval na tom, že vo štvrtok 28. augusta odohrá svoj plánovaný akustický koncert v porno kine v Grazi, kde okrem toho predstavil aj svoj najnovší krátky autobiografický film.

Jeho sólový koncert a premietanie filmu sa uskutočnil ako malá náhrada za nedávne vystúpenia Babyshambles na FM4 Frequency festivale v Salzburgu, ktorý sa neuskutočnil pretože spevák zmeškal lietadlo. Zvyšku kapely tak nezostávalo nič iné, ako sa na pódiu festivalu fanúšikom ospravedlniť.

Samotný Doherty neskôr priznal, že lietadlo nezmeškal, len prišiel trochu neskôr na check-in. Zamestnanci letiska ho však do lietadla už nepustili a nepomohli ani jeho argumenty ani slzy. "Informoval som British Airways o svojom neskorom príchode. Povedal som im, že som niečo ako malá celebrita a že sa budem na letisku ponáhľať. Vysvitlo, že sú to totálni idioti."

"Dokonca aj keď som spadol a poriadne ohol svoj klobúk, nikto mi nepomohol. Rozplakal som sa, ale nechcel som, aby to videli. Cynik by povedal, že som zmeškal lietadlo, ale úprimný človek by mohol povedať, že som jednoducho prišiel na letisko trochu neskôr." - povedal v nedávnom pokuse o vysvetlenie sklamaný Doherty.

Zdroj: Music-news.com, Undercover.com.au

Súvisiaci interpreti: Pete Doherty