V rámci príprav nového albumu a za spolupráce so Slovensko-českým klubom a Slovenským inštitútom v Prahe prichádza Katka Koščová s jedinečnou príležitosťou pre nadaných textárov. Na jej stránke Katkakosc.sk si záujemcovia môžu stiahnuť demo nahrávku piesne, ktorá je pracovne naspievaná v angličtine a ktorú sa aj vy môžete pokúsiť otextovať do slovenčiny alebo češtiny.

Najlepší text ku skladbe Katka naspieva a objaví sa na jej pripravovanom treťom štúdiovom albume, ktorý bude vydaný na jar 2009 nezávislým vydavateľstvom Slnko Records. Tento fakt len potvrdzuje, že Katka síce je prvou slovenskou Superstar, no po troch rokoch v šoubiznise je pevne rozhodnutá držať sa známeho "pomaly ďalej zájdeš" a kráčať svojou vlastnou hudobnou cestou.

"Zatiaľ to vyzerá na zmes štýlov ako je jazz, latino, folk, snáď šanzón... A radi by sme pokračovali v tomto duchu. Povedali sme si, že ideme bez kompromisov robiť to, čo sa nám páči a čo nás baví." - prezradila Katka vo februárovom rozhovore pre Hudba.sk.

Všetky vaše textárske nápady je potrebné poslať najneskôr do 30. septembra na emailovú adresu katka@katkakosc.sk. O najlepšom texte rozhodne odborná porota v zložení: Ľubomír Feldek, Jiří Suchý, Pavel Cmíral, Vladimír Skalský a Jiří Žáček. Porote pri rozhodovaní samozrejme pomôže aj Katka Koščová.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Michal Pivovar, manažér speváčky.

Foto: Katkakosc.sk