Carla Bruni, od februára manželka francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho a prvá dáma republiky, v súčasnosti propaguje svoj tretí štúdiový album, ktorý jej vyšiel 11. júla. Jeho úspechu by mal pomôcť aj videoklip ku skladbe 'L'Amourese', ktorý je príjemnou spomienkou na horúce letné dni.

Kým prvé dva albumy štyridsaťročnej bývalej modelky a svetobežníčky Carly Bruni boli prevažne folkové, na svojom aktuálnom albume 'Comme si de rien n'était' (v preklade "Ako by sa nič nestalo") sa posúva smerom k popu a šansónu pričom sa necháva inšpirovať aj jazzom či španielskym flamencom.

Výsledkom je album, ktorý kritici prijali veľmi pozitívne, predajnosť je však zatiaľ skôr sklamaním - len 80 tisíc predaných kópií za prvé dva mesiace je v porovnaní s debutom 'Quelqu'un m'a dit' (2002) s viac než 2 miliónmi predaných nosičov a 'No Promises' (2007), ktorý dosiahol 380 tisíc predaných kópií, veľkým neúspechom.

Carla Bruni si však od vydania albumu doposiaľ "užívala" skôr povinnosti prvej dámy, než by sa venovala propagácii svojho albumu. To sa jej najbližšie podarí 16. septembra, kedy sa predstaví v relácii Later with Jools Holland na britskej televíznej stanici BBC 1. V ten istý deň sa u Joolsa Hollanda predstaví aj Paul McCartney a Metallica.

Aj napriek vlastnej vyťaženosti Carla Bruni vo svojom prvom videoklipe z albumu 'Comme si de rien n'était' ku skladbe 'L'Amoureuse' dokonale vystihla náladu bezstarostného leta. Pomôže jej to k úspechu?


Carla Bruni - 'L'Amoureuse'

Zdroj: Carlabruni.com, Youtube.com, Contactmusic.com, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: Carla Bruni