Pred časom sme informovali, že britský soulový spevák v novembri po rokoch opäť zavíta na Slovensko. Podľa najnovších správ vydavateľstva Warner Music sa jeho exkluzívny košický koncert uskutoční len niekoľko dní po vydaní nového albumu, ktorý ponesie príznačný názov 'Soul'.

Seal zavŕši intenzívny rok 2008, v ktorom nedávno vystúpil aj v Prahe, nielen ďalším vystúpením v našich končinách, ale aj novým albumom. Jeho štúdiová novinka s názvom 'Soul' sa na trhu objaví rok po vydaní jeho zatiaľ posledného albumu 'System', ktorý bol i u nás jedným z najpredávanejších zahraničných titulov posledného roka. U našich západných susedov zaňho Seal dokonca obdržal v Prahe Zlatú platňu za predaj v Českej republike.

Kým album 'System' priniesol nové autorské piesne, vrátane veľkých hitov 'Amazing' a 'The Right Life', novinka s príznačným názvom 'Soul' bude poctou hudbe, pre ktorú je Sealov hlas ako stvorený.

Producentom albumu je David Foster (Michael Bublé, Peter Cincotti, Celine Dion, ...) a spoločne so Sealom vyberali z bohatého repertoáru klasických soulových evergreenov. Na albume 'Soul', ktorý vyjde v pondelok 3. novembra, sa tak objavia Sealove covery skladieb ako 'A Change Is Gonna Come' od Sama Cookea, 'In The Midnight Hour' od Wilsona Picketta, 'People Get Ready' od The Impressions, 'I Can’t Stand The Rain' od Ann Peebles, 'Mercy, Mercy Me' od Marvina Gayeho, 'It's a Man's Man's Man's World' od Jamesa Browna, 'I’ve Been Loving You Too Long' od Otisa Reddinga alebo 'Papa Was A Rolling Stone' od The Temptations.

Seal tak 22. novembra do Košíc pricestuje so svojím repertoárom obohateným o najväčšie soulové a funkové hity 60. a 70. rokov. Vstupenky na jedinečný koncert si môžete zakúpiť v predpredaji siete Ticketportal v cenách od 590 do 1590,- Sk v závislosti od typu vstupenky.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Kontúr z vydavateľstva Forza Music.

Súvisiaci interpreti: Seal