Držiteľ piatich cien Grammy a jeden z najvýraznejších súčasných spevákov R&B a soulu, John Legend, vydá v októbri svoj tretí štúdiový album 'Evolver'. Album bude obsahovať skladby, na ktorých John Legend spolupracoval so súčasnou špičkou R&B, hip-hopu a urban popu ako sú Kanye West, Estelle, André 3000 z dua Outkast a ďalší.

Nový album Johna Legenda vyjde v utorok 28. októbra. Prvý singel s názvom 'Green Light', v ktorom mu hosťuje André 3000, sa práve v týchto dňoch dostáva do rádií. "Som obrovským fanúšikom Andrého, ktorý už ale moc nerapuje, takže som bol hrozne rád, že na túto spoluprácu pristal," - hovorí Legend, ktorý v skladbe vymenil piano za synťák. "Vedel som, že by s účasťou na tejto skladbe nesúhlasil, keby nebola poriadne horúca." Hudobnú ukážku singla nájdete na Myspace.com/johnlegend a videoklip na oficiálnej stránke Johnlegend.com.

Album 'Evolver', ako už samotný názov napovedá, je Johnovým pokusom posunúť sa vo svojej tvorbe opäť o krôčik ďalej. "Niektorí ľudia nahrávajú celé roky stále dookola ten istý album a nesnažia sa o žiadny posun." - hovorí 29-ročný spevák, klavirista a skladateľ. "To ale nie je môj prípad. Ja sa snažím experimentovať. Snažím sa k hudbe pristupovať vždy novým a odlišným spôsobom."

"Ako človek i ako umelec sa neustále vyvíjam. Stále sú s vami stopy minulého, čo ste urobili, čo si ľudia pamätajú, ale s každým albumom sa znovu objavuje otázka, ako sa s tým pohrať, či sa proti tomu dokonca búriť, keď sa vám chce - a mne sa na tomto albume chcelo." - hovorí Legend, ktorý sa vďaka úspechu svojich prvých dvoch albumov stal ikonou a elegantným veľvyslancom súčasného soulu, ktorého podmanivý štýl zbožňujú tak fanúšikovia a hudobní kritici, ako aj módni návrhári či humanitárne spolky.

John Legend, občianskym menom John Stephens, dokázal, že nie je tuctovým R&B spevákom, hneď na svojom debute 'Get Lifted' (2004), po ktorom nasledoval album 'Once Again' (2006) - jeden z najúspešnejších soulových albumov posledných rokov. Už vďaka prvým dvom albumom má tak John Legend na konte desiatky hudobných cien a nominácií, vrátane piatich cien Grammy.

Na tvorbe nového albumu sa okrem vyššie spomenutých hostí podieľal producentsky aj will.i.am z Black Eyed Peas či Pharrell Williams, a medzi hosťami za mikrofónom R&B speváčka Brandy a reggae spevák Buju Banton.

Album je pestrý aj z hľadiska textov a John Legend sa na ňom venuje rôznym témam, od milostného vzťahu a platonickej lásky až k výzve na podporu prezidentského kandidáta Baracka Obamu v skladbe s názvom 'If You're Out There'. "Som sám so sebou ako človekom spokojný. Omnoho viac sa zaoberám svetom okolo seba. Celkovo som dospel, hlavne čo sa týka vzťahov, sexuálne, emocionálne, rozumovo, v každom aspekte. Tento album ukazuje, kde sa práve teraz nachádzam." - uvádza John Legend.

Zdroj: Sony BMG, Johnlegend.com
Foto: Myspace.com/johnlegend

Súvisiaci interpreti: John Legend