Škótska rocková kapela Travis o necelý týždeň vydáva svoj šiesty štúdiový album 'Ode to J. Smith'. Na jeho podporu vyšiel minulý týždeň singel s názvom 'Something Anything', ku ktorému vznikol aj ich najnovší videoklip.

Nový album 'Ode to J. Smith' vznikol neobvykle rýchlo. Kapela napísala skladby, odskúšala ich na februárovom miniturné v menších kluboch v piatich britských mestách, a počas nasledujúcich dvoch týždňov nahrala album. Frontman kapely a zároveň jej hlavný skladateľ Francis Healy povedal, že inšpiráciu pre bleskové dokončenie albumu našli v štúdiovom stretnutí s renomovaným zvukárom Geoffreym Emerickom, známym vďaka spolupráci s The Beatles. Geoffey je držiteľom ceny Grammy za zvuk legendárneho albumu 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'.

Singel 'Something Anything' vyšiel minulý týždeň digitálne a na CD spolu s ďalšími novými skladbami 'Tail of the Tiger' a 'Used to Belong', a na 7" vinylovej platni s cover verziou hitu 'Lola' od The Kinks. Album 'Ode to J. Smith' vyjde v pondelok 29. septembra.

Kapela Travis má na konte viac než 10 miliónov predaných albumov, najväčší úspech zaznamenali s albumami 'The Man Who' (1999) a 'The Invisible Band' (2001).


Travis - 'Something Anything'

Zdroj: Youtube.com, wikipedia,org

Súvisiaci interpreti: Travis