Na podporu svojej kandidatúry v blížiacich sa voľbách na post prezidenta USA vydáva Barack Obama vlastnú hudobnú kompiláciu s názvom 'Yes We Can: Voices of a Grassroots Movement'. Vybral na ňu skladby od hviezd ako Kanye West, Stevie Wonder, John Legend či Sheryl Crow.

Amerika už niekoľko mesiacov žije prezidentskými voľbami, ktoré sa uskutočnia 4. novembra. Táto udalosť samozrejme neobišla ani svet hudby - veď hudobné hviezdy majú na rozhodnutia obyčajných ľudí často väčší vplyv ako politici. Obrovskej priazni a podpory amerických ale i svetových hudobníkov sa teší demokratický kandidát Barack Obama, ktorý pri príležitosti svojej kampane dokonca vydáva vlastnú kompiláciu.

Výťažok z predaja CD, na ktorom sa nachádza 18 skladieb, bude putovať práve na financovanie kampane Baracka Obamu - až do novembrových volieb je kompiláciu možné zakúpiť výhradne cez jeho oficiálnu stránku Barackobama.com. Povolebný predaj CD v klasických obchodoch zabezpečí vydavateľstvo Hidden Beach Recordings, ktoré sa postaralo o výrobu nosiča.

Na kompiláciu 'Yes We Can: Voices of a Grassroots Movement' svojimi skladbami prispeli umelci ako John Legend, Sheryl Crow, Lionel Richie, Stevie Wonder, Ozomatli alebo Kanye West a Adam Levine z Maroon 5 v skladbe Malika Yusefa.

Vydanie kompilácie príliš nenadchlo republikánskeho kandidáta Johna McCaina, ktorý prostredníctvom svojho hovorcu odkázal: "Je to irónia, že v čase, keď je ekonomika v kríze, Barack Obama nedokáže vyprodukovať ekonomický plán, ale namiesto toho vydáva album plný rockových celebrít."

Podľa zoznamu skladieb na kompilácii je zrejmé, že John McCain sa o hudbu príliš nezaujíma. Aj keď, dnes už sa slovom "rocker" označuje kde-kto.

Lionel Richie - 'Eternity'
Stevie Wonder - 'Signed, Sealed, Delivered I'm Yours'
John Mayer '- Waiting On The World To Change'
Dave Stewart - 'American Prayer'
Shontelle - 'Battle Cry'
Los Lonely Boys - 'Make It Better'
John Legend - 'Pride (In The Name of Love)'
Bebe Winans - 'I Have A Dream'
Suai - 'Am I All Alone'
Jill Scott - 'One is the Magic'
Ozomatli - 'Love And Hope'
Jackson Browne - 'Looking East'
Sheryl Crow - 'Out Of Our Heads'
Yusef, Kanye and Levine - 'Promised Land'
Yolanda Adams - 'Hold On'
Keb’ Mo’ - 'America The Beautiful'
Ken Stacey - 'America'
Buddy Miller - 'Wide River'

Zdroj: Nme.com, Barackobama.com