Americká skupina Living Colour vystúpi 16. októbra v Bratislave na ich jedinom exkluzívnom koncerte na Slovensku. Koncert sa uskutoční v rámci ich európskeho turné. Jedinečné vystúpenie kapely v pôvodnej zostave - Vernon Reid (gitary, vokály), Will Calhoun (perkusné nástroje, vokály), Corey Glover (spev), Doug Wimbish (basgitara) - bude určite patriť k vrcholom jesennej koncertnej sezóny.

Štvorica Living Colour patrí k popredným muzikantom newyorskej hudobnej scény. Každý z jej členov sa podieľal na množstve samostatných hudobných projektov, či už v úlohe inštrumentálneho hráča alebo ako producent. Samotná produkcia skupiny Living Colour je nesmierne muzikálne všestranná. Na chuť si tak príde široké spektrum fanúšikov rôznorodých žánrov.

Formácia Living Colour vznikla v New Yorku v roku 1983. Štýlovo patrí skupina ku tzv. "creative fusion" ovplyvneným heavy metalom, funkom, hard rockom, free jazzom, hardcore punkom a hip-hopom, ale aj bluesom a reggae. Texty ich skladieb často napádajú rasizmus v Amerike a eurocentrizmus.

Pod celoamerický a neskôr aj celosvetový úspech skupiny sa podpísal ich "objaviteľ" a podporovateľ Mick Jagger z legendárnych Rolling Stones. Produkoval ich prvý album 'Vivid', s Reidom a Calhounom si rozumel natoľko dobre, že ich koncom osemdesiatych rokov angažoval do sprievodnej skupiny v rámci svojho sólového turné.

Medzi ich najväčšie hity patrí skladba 'Cult of Personality', vďaka ktorej kapela získala prvú z dvoch prestížnych cien Grammy Awards. Tento hit znamenal pre Living Colour aj ceny v dvoch kategóriách MTV Music Awards. Kapela Living Colour je okrem svojich hitov známa hlavne svojimi kvalitnými živými vystúpeniami a často sú označovaní za "autentických synov Jimiho Hendrixa".


Living Colours - 'Cult of Personality'

V poradí tretí koncert kapely na Slovensku nasleduje po vystúpení na festivale Hodokvas v roku 2006 a v Klube Babylon v roku 2005. Tohtoročné európske turné kapely sa uskutoční pri príležitosti vydania ich nového DVD. Okrem Bratislavy môžu Living Colour fanúšikovia vidieť v Británii, Španielsku, Taliansku, ale aj v susednom Maďarsku či v Českej republike.

Slovenským fanúšikom sa skupina predstaví v petržalskom Dome kultúry Zrkadlový háj 16. októbra 2008 o 19:00 hod. Predkapelou bude experimentálna jazz-rocková kapela Appendix z Bratislavy. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

Ďalšie videoklipy Living Colour nájdete TU.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Alena Grešová z agentúry A-Media.

Súvisiaci interpreti: Living Colour