Dlho pripravované špeciálne čisto slovenské vydanie drum&bassovej show Signall_FM je tento týždeň konečne online. DJ Lixx pre túto show zozbieral, starostlivo vybral a namixoval 100% slovenskej drum&bassovej produkcie vo viac ako 80 minútovom sete. Okrem toho pripravil aj rozhovory so niektorými z producentov, ktorí prispeli svojimi skladbami.

Prvé čisto slovenské vydanie drum&bassovej show Signall_FM konečne uzrelo svetlo sveta. Od pondelka 29. septembra do nedele 5. októbra si ho môžte vypočuť prostredníctvom webcastového vysielania Rádia_FM na adrese www.radiofm.sk/webcast/list a neskôr aj v sekcii Media Room portálu Dnb.sk.

"Na výzvu o zaslanie trackov na realizáciu tohto projektu reagovalo množstvo producentov, ktorí poslali niekoľko desiatok zaujímavých skladieb", hovorí Lixx. "Pokiaľ ide o technickú kvalitu produkcie, niektoré boli lepšie, niektorým však ešte stále čosi chýbalo. Vo finále som vybral 16 trackov od 12 producentov, ktoré, verím, reprezentujú súčasnú drum&bassovú tvorbu na Slovensku."

"Snažil som sa zaradiť viaceré subžánre, preto relácia začína tými ľahšími záležitosťami a končí tvrdšími skladbami. Okrem zabehnutých producentov ako Smote, či B-Complex budete počuť aj množstvo trackov od menej známych tvárí (o to mi predovšetkým išlo), ktoré sú na tej správnej ceste a ich produkcia určite stojí za zmienku." - dodáva Lixx, známy aj zo spolupráce so sólovým projektom Dušana Vanča, Foolk (ex Foolcut).

Počas 100% slovenského, vyše 80 minútového setu si okrem informácií o domácej scéne vypočujete aj zaujímavé rozhovory so slovenskými producentami. Konkrétne na otázky odpovedali Smote, DirrrtyB, Voodee a Sigurt.

Archív starších vydaní Signall_FM nájdete na stránke www.dnb.sk/signall_fm.

Zoznam skladieb aktuálneho vydania:

1. B-Complex – Ocean Deep (Vibez, dub)
2. Smote – Deeper Shadow (Unsigned, 2008)
3. Smote – Off The Wall (Vibez dub, 2008)
4. DirrrtyB – Destiny (Unsigned, 2008)
5. DirrrtyB – The Unexpected (All Stree Records dub, 2008)
6. Urban Drama – Satellite Sunset (Unsigned, 2008)
7. Gabanna & Floopy – Firebox (VodkaRedbull dub, 2008)
8. RTG – After Smile (Unsigned, 2008)
9. Sigurt – Last Night (Join Da Beat, 2008)
10. Sigurt – Disco (VodkaRedbull dub, 2008)
11. 3lo – Aerials (Unsigned, 2008)
12. Da Jarra...! – Prolicide (Unsigned, 2008)
13. Dephzac & Goro – Infinity (Esprit, 2008)
14. Voodee – This Is Soul (Unsigned, 2008)
15. Soundphreakers – Terrorist (Unsigned, 2008)
16. B-Complex – Bells (Unsigned, 2008)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Michal Sekera aka DJ Lixx.