Už na budúci týždeň, v pondelok 13. a v piatok 17. októbra, sa v bratislavskom Centre súčasnej kultúry A4 - nultý priestor uskutočnia koncerty kapiel, aké na Slovensku nevystupujú príliš často, a už vôbec nie mimo letnej festivalovej sezóny. V rámci svojich európskych turné zavítajú na Slovensko kanadskí Silver Mt. Zion a Animal Collective z USA.

Obe skupiny prichádzajú na Slovensko po prvýkrát. Deje sa tak vo fáze, keď sú na svetovej alternatívnej scéne dostatočne známe, začínajú patriť medzi headlinerov významných festivalov a hrávajú vo vychytených svetových kluboch. Obe pravidelne bodujú vo výročných anketách, obe dokázali spojiť melodické pesničky so slobodným experimentovaním, tradíciu so súčasným zvukom, obe majú vekový priemer okolo tridsiatky a tvoria ich hudobníci s množstvom skúseností z rôznych projektov. A obe skupiny prichádzajú do bratislavskej A4-ky s novými nahrávky, ktoré získali pochvalné recenzie v mienkotvorných (nielen) hudobných médiách po celom svete.

Sedemčlenný montrealský elektro-akustický big band Silver Mt. Zion (prípadne Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band) vystúpi v Bratislave na budúci pondelok 13. októbra. Kapela sústredená okolo post-rockového vizionára Efrima Menucka predstaví okrem iného aj svoj aktuálny album '13 Blues for Thirteen Moons'. V prípade, že ho neviete zohnať, neváhajte si na koncert priniesť nahrávacie zariadenie a tvorbu Silver Mt. Zion si nahrajte. Je to OK. Aspoň to tvrdí kapela na svojom Myspace. Ukážky tvorby a ďalšie info nájdete práve tam.

Osem albumov za osem rokov, v nich ozveny psychedélie Sixties, melodické folkové popevky aj veselé experimentovanie so súčasnou elektronikou... To všetko sú americkí Animal Collective, ktorí si na svoj premiérový koncert na Slovensku privezú aj vlastného predskokana z vydavateľstva Paw Tracks, ktoré kedysi zakladali. Je ním ďalší spriaznený freak-popový zver Karl Bauer, ktorého umelecká prezývka je Axolotl. Animal Collective však svoj najnovší album 'Strawberry Jam' vydali v Domino Records, kde sa ocitli v spoločnosti masovo známych kapiel ako sú Franz Ferdinand alebo Arctic Monkeys. V A4ke sa predstavia v piatok 17. októbra.

V spolupráci s A4 - nultým priestorom vám prinášame možnosť získať voľný vstup na jeden z týchto koncertov. Súťaž trvá do poludnia piatka 10. októbra.

Vstupenky na oba koncerty sa dajú získať v predpredaji buď priamo v A4, alebo v sieti Ticketportal, na stránke Ticketportal.sk alebo na telefónnom čísle +421 2-529 333 23. Cena vstupenky na Silver Mt. Zion v predpredaji je 350,- Sk, na mieste 400,- Sk, Animal Collective v predpredaji 450,- Sk, na mieste 500,- Sk. K dispozícii je aj permanentka na oba koncerty za zvýhodnenú cenu 700,- Sk.

Súvisiaci interpreti: Animal Collective