Po necelých piatich mesiacoch vo funkcii výkonného viceprezidenta vydavateľstva Def Jam spáchal Shakir Stewart cez víkend samovraždu. Naposledy s ním kolegovia hovorili v sobotu poobede, neskôr bol nájdený so smrteľnou ranou z pištole, ktorú si podľa dostupných informácií spôsobil sám.

"L. A. Reid a všetci v Island Def Jam Music Group sme v hlbokom zármutku zo straty nášho milého priateľa a kolegu Shakira Stewarta," - uviedli prestavitelia vydavateľstva v oficiálnom vyhlásení krátko po tragickej udalosti.

"Shakir bol úžasným mužom v pravom zmysle slova. Skutočne výnimočný priateľ a otec, ktorý bol inšpiráciou nielen pre našich interpretov a zamestnancov, ale najmä pre svoju rodinu a množstvo ľudí, ktorý mali to šťastie, že ho mohli pokladať za svojho priateľa. Naše srdcia a modlitby patria v tomto ťažkom období jeho rodine."

Shakir Stewart v júli tohto roka nahradil na vrchole rebríčka funkcií Def Jamu rapera Jay-Zho a stal sa tiež hlavným výkonným riaditeľom. Rodák z Oaklandu má na svedomí objavenie takých talentov ako Rick Ross, Young Jeezy, Karina Pasian či Ciara. Veľkou mierou sa zaslúžil aj o úspešný štart sólovej kariéry Beyoncé.

Zdroj: Undercover.com.au, Billboard.com