Po minuloročnom veľkom úspechu prichádza unikátny gitarový virtuóz opäť na Slovensko. Cenou Grammy dvakrát nominovaný Tommy Emmanuel, ktorý je považovaný za jedného z najoriginálnejších gitaristov, sa v Košiciach opäť predstaví v sobotu 22. novembra.

Pre svoju jedinečnú a nenapodobiteľnú techniku hry v štýle finger-picking (podobný hraniu na piano využívajúc všetkých 10 prstov) je ojedinelým zjavom na svetovej gitarovej scéne. Gitarová legenda Chet Atkins bol jeden z prvých, ktorí inšpirovali Emmanuela k hre na gitaru. O niekoľko rokov neskôr sa Chet Atkins stal jedným z najväčších fanúšikov Tommyho. Nahrali spoločný album, za čo Tommy získal prvú nomináciu na Grammy.

Chet Atkins vyznamenal Tommyho vzácnym titulom "Certified Guitar Player" za jeho celoživotný prínos v oblasti prstového hrania na gitare. Okrem Tommyho majú tento titul iba 3 osoby na svete (Jerry Reed, Steve Warner a John Knowles).

Počas svojej kariéry nahral 16 albumov a vystupoval so stovkami vynikajúcich hudobníkov ako Les Paul, Chet Atkins, Keith Urban, Eric Clapton, Sir George Martin, Tina Turner, Joe Walsh, Stevie Wonder, Nokie Edwards, Hank Marvin, The Lexington (Kentucky) Philharmonic, The Dortmund (Germany) Symphony, a The Western Australian Symphony Orchestra. Počas roka odohrá takmer 300 koncertov po celom svete, ktoré aj vďaka jeho vrodenému šoumenstvu a zmyslu pre humor patria k mimoriadnym hudobným zážitkom.

Miesto: Kresťanské centrum AC, Košice
Začiatok: 19:00 hod.
Vstupné: od 490,- Sk (16.27 Eur)

V spolupráci s organizátormi podujatia sme pripravili súťaž, v ktorej dvaja šťastlivci získajú po dva voľné vstupy na koncert. Súťažiť môžete TU.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Szabados z Agentúry GeS.

Súvisiaci interpreti: Tommy Emmanuel