Podaktorí to ešte majú v čerstvej pamäti, iným sa to bude zdať celá večnosť. Sú to necelé dva roky od prvej a doteraz aj poslednej návštevy tejto britsko-nemeckej kapely na Slovensku – vtedy predskakovali legendárnym IAMX. Warren Suicide sa medzičasom stali uznávanou kapelou a úloha predskokana im už akosi nepristane.

Warren Suicide vznikli v roku 2003 v Berlíne a pozerajú sa na seba ako na audiovizuálny umelecký zážitok, zoskupenie umelcov, ktoré nesleduje žiadnu jasnú schému či skostnatelé štruktúrovanie. Ich hudbou je elektronika, ktorá má "gule". Romantika zabodávajúca svoje tesáky hlboko do vášho mäsa.

Okrem celej kopy pozoruhodných kooperácií, ktoré vznikli po vydaní ich debutu v 2006 (spomeňme napríklad remixy od Placebo, Dub Pistols či Die Happy), majú aj prominantných fanúšikov. Yoko Ono sa so záľubou vyjadruje o ich verzii beatlesovky 'Yer Blues'.

Aktuálne im vyšiel nový album na renomovanom labeli Shitkatapult, jeho názov je 'Requiem For a Missing Link' a aj ten bude odprezentovaný na ich utorkovom koncerte v Subclube. Úlohu predkapely si medzi sebou podelia české kapely Sunflower Caravan a The Fakes.

Vstupenky na koncert sú v predpredaji v celej sieti Ticketpro, v každej predajni Kenvelo, Dr. Horák a Art Fórum ako aj na webe E-ticketpro.sk.

Warren Suicide (DE/UK)
Sunflower Caravan (CZ)
The Fakes (CZ)
utorok 25. november, 20:00
Subclub, Bratislava
Vstupné: 249,- Sk v predpredaji, 299,- Sk na mieste

Informácie pre Hudba.sk poskytol Erik Babušiak zo Subclubu. Viac info nájdete na stránkach www.subclub.sk.