Dňa 5. decembra zažije mesto Prešov veľkolepú show v podaní víťazov známej hudobnej súťaže Eurovízie - Lordi. Okrem fínskych hard-rockových headlinerov sa na festivale Rockové (Roz)mrazenie predstavia aj kapely Polemic, Hex, Arzén a domáci prešovskí recesisti Heľenine oči.

Bola to práve fínska skupina Lordi, ktorá zažiarila vo finále uznávanej súťaže a za interpretáciu piesne 'Hard Rock Hallelujah' získali najväčší počet bodov z celej doterajšej histórie Eurovízie. Lordi vás nepochybne najskôr zaujmú po vizuálnej stránke. Ich prepracované hororové kostýmy dokážu vyraziť dych aj tým najpokojnejším a najflegmatickejším povahám.

Pri zmiešaní ingrediencií ako sú kvalitný hard rock, monštrózne a najmä pútavé kostýmy a najväčšie hity z albumov 'Get Heavy', 'The Monsterican Dream', 'The Monster Show' či 'The Arockalypse' vznikne nepochybne obrovská a pompézna show. Členovia skupiny - Mr. Lordi (spev), Awa (klávesy), Ox (basgitara), Amen (gitara) a Kita (bicie), si dávajú na svojom hororovom a do detailov prepracovanom vzhľade nesmierne záležať a preto im nerobí problém účinkovať v oblekoch, ktorých váha sa pohybuje okolo 25 kilogramov.

Na Slovensko zavítajú s čerstvou albumovou novinkou 'Deadache', ku ktorej už na trh uviedli aj pilotný singel 'Bite It Like a Buldog'. Videoklip režíroval Limppu Lindberg, ktorý s Lordi spolupracuje ako grafický dizajnér.

"Deň pred Mikulášom si vyčistite čižmičky, Lordi prichádzajú." - pozýva Monika Tholtová z usporiadateľskej Agentúry Duna. Ako zahriatie pred vystúpením týchto príšer je pripravená kombinácia, ktorá zaručene rozmrazí každého - Polemic, Heľenine Oči, Hex a Arzén.

Rockové Roz(mrazenie)
5. december 2008, 18:00
Mestská športová hala Prešov
Lordi (FIN)
Polemic
Heľenine oči
Hex
Arzén

Vstupné:
250,- Sk v prepredaji siete Ticketportal
300,- Sk na mieste koncertu

Viac informácií nájdete na stránke www.rockovemrazenie.sk.

Foto: Myspace.com/lordi

Súvisiaci interpreti: Lordi